Wil je graag starten met journalen en wil je hier individuele en persoonlijke hulp bij?

Boek mijn 1-op-1 begeleiding!

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze punten?

En wil je graag…

Dan kan ik je helpen!

Boek mijn 1-op-1 begeleiding!

Ik heb namelijk een stappenplan ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je jouw journal niet alleen opzet zodat hij voor jou werkt, maar ook dat je hem bij blijft houden. Want je weet wat ze zeggen: wie schrijft, die blijft! 

Mijn 1-op-1 begeleiding is voor drukke vrouwen die al weten dat zij een journal willen gebruiken om rust in hun hoofd te creëren en graag samen met mij mijn stappenplan doorlopen om hun journal op te zetten.

Ik neem maximaal 2 klanten per drie maanden aan.

Hoe werkt het?

Je schaft de 1-op-1 begeleiding aan via deze pagina. Vervolgens krijg je van mij bericht met beschikbare data en tijden voor de eerste bespreking. Je krijgt toegang tot de journalcursus in de online leeromgeving. Hier kun je de lessen bekijken en werkboeken downloaden. Doe dit voor onze afspraken zodat we meteen samen aan de slag kunnen met de opdrachten. De gesprekken vinden plaats via Zoom.

Wat gaan we doen?

Les 1

Doel bepalen
Wat wil jij in jouw journal verwerken?

Les 2

Indeling
Hoe richt je jouw journal in?

Les 3

Materialen
Welke materialen ga je gebruiken?

Les 4

Inspiratie
Hoe ga jij jouw journal vormgeven?

Les 5

Journalen
Aan de slag in jouw journal

Les 6

Evaluatie
Wat werkt wel en niet voor jou?

Les 7

Bijhouden
Wat heb je nodig om te blijven journalen?

Bonus

Templates
Voorbeelden van indelingen

Bonus

Begrippenlijst
Journal termen uitgelegd

Meld je aan voor mijn 1-op-1 begeleiding!

Ik help je voor

1-op-1 begeleiding

647
  • Direct toegang tot eerste les
  • 7 lessen in online leeromgeving
  • Iedere week een nieuwe les
  • Opdrachten persoonlijk met mij bespreken via Zoom
  • Bonusmaterialen van templates en begrippenlijst
  • Drie maanden toegang

Liever aan de slag met groepsbegeleiding en handige extra’s zoals keuzehulpen voor materialen en masterclasses?

Over mij

Hoi! Ik ben Anouk Hempenius. Ik schrijf in dagboeken en plan in agenda’s van jongs af aan. Toen ik het journalen ontdekte, was ik vrij snel verkocht. Ik heb hier intussen jarenlange ervaring mee en een manier gevonden om mijn journal voor mij te laten werken. Het zorgt voor rust in mijn hoofd én een rustmomentje. Dit gun ik jou ook! 

Ik ben eigenares van de webshop JouwJournal. Ik gebruik dus niet alleen zelf een journal, maar ben eigenlijk iedere dag bezig met notitieboeken, schrijfwaren en andere bijpassende materialen. Naast dat ik hier erg blij van word, inspireert me dit me nog meer om te journalen.

Zelf houd ik zowel bullet journals (privé, maar ook zakelijk) als memory journals voor mezelf en mijn gezin bij. De één heb ik op papier en de ander digitaal. Ik werk voor iedere journal met andere materialen en indelingen. Ik ben dus van alle markten thuis. Het is namelijk prima mogelijk om dit door elkaar heen te laten lopen, zolang je dit voor jezelf op een rijtje hebt.

Omdat ik weet dat het lastig kan zijn om te starten in je journal of hem in te richten naar jouw smaak, heb ik een stappenplan gemaakt om je hierbij te ondersteunen en hiermee deze cursus ontwikkeld. Zo kom je met iedere les een stap dichter bij de opzet die bij jou past. Het maakt hierbij dus niet uit wat voor soort journal je gebruikt of wilt gebruiken, want het gaat erom dat jij jouw journal zo indeelt dat hij voor jou werkt.

Het lijkt mij enorm leuk om je te helpen. Ik heb er zin in! Jij ook?

Ervaringen van anderen

Ooit eens een journal gezien en dacht dat wil ik ook. Maar de stap om het in te vullen was te groot. Ik ben daar te perfectionistisch voor wil het te goed doen en liefst bij een foutje alles zo de prullenbak in gooien! Ik hou van beetje tekenen en lekker met iets bezig zijn en alles even vergeten! Nou zag ik op Instagram voorbijkomen dat je mee kon doen met de challenge en dacht waarom ook niet.... deze afgerond heb ik me aangemeld voor de pilotgroep dit was de kans om echt te beginnen en was wel nieuwsgierig geworden naar de cursus. Compleet blanco erin gaan en wel zien waar we eindigen! Ik heb veel geleerd en misschien wel het meeste mijn perfectionisme los te laten met het invullen. Kleine opdrachtjes en het fijne contact heeft me doen inzien wat er allemaal kan en dat ben ik aan het toepassen in de praktijk. Elke keer leer ik weer een beetje bij als je er mee bezig bent en kom je tot de ontdekking dat je het volgende maand net even anders kan doen of zo kan laten omdat het gewoon goed is. Je krijgt je eigen boekje met dingen die jij leuk vindt! Anouk is een enthousiaste leuke meid die weet waar ze het over heeft! Ik zou het zeker aanraden om de cursus te gaan doen en met tips van haar kan je zowel als starter als iemand die al bezig is wat leuks neerzetten. Bedankt Anouk, voor je inzet en je gezelligheid ik kan nu lekker aan de slag en ik weet je te vinden als ik hulp nodig heb!
Manon Groenendyk
cursist pilotgroep
Ik probeer al een aantal jaren een journal bij te houden, maar er zijn zoveel leuke dingen te vinden over journalen en daardoor begin ik altijd zonder enige voorbereiding met een journal en na een tijdje houd ik het niet meer bij, omdat ik te veel wil maken en bijhouden in mijn journal. Mijn doel was voordat ik begon met deze cursus, dat ik een journal zou maken, waar ik wel mee door zou gaan en niet weer halverwege in de kast zou belanden. In deze cursus heb ik heel veel geleerd van Anouk. Ook ben ik door de cursus achter een super fijne layout voor mijn agenda gekomen, die ik met veel plezier gebruik. Deze cursus is super handig voor als je net begint met journalen, maar zeker ook wanneer je al een tijdje journalt. Heel erg bedankt dat ik mee mocht doen aan deze cursus, nu kan ik mijn journal optimaal kan gebruiken.
Ryanne Buitenhuis
cursist pilotgroep
Ik houd al jaren een bullet journal bij voor mijn werk als docent op de middelbare school. Ik werk er graag mee maar merk dat ik een deel opzet voor het begin en dan niet meer genoeg tijd heb om de rest op te zetten gedurende het schooljaar. Het opgezette deel gebruik ik intensief maar loop er tegenaan dat ik dan ineens geen opzet meer heb en dus niet meer zo lekker werk, terwijl ik het nog steeds nodig heb. Ik heb eerst meegedaan aan de challenge, dat gaf me veel motivatie en ideeën om weer bezig te gaan in mijn journal. In de cursus kregen we gestructureerd informatie over journalen en om goed na te denken over wat je wil en wat voor jou werkt. Ik heb zo goed inzicht gekregen wat ik voor komend schooljaar in mijn journal nodig heb en daar inspiratie voor gezocht. Ook goed nagedacht over de indeling en zo heb ik een mooie setup gemaakt voor het hele schooljaar. Anouk heeft veel ervaring en kan je goed helpen om op weg te komen, om plezier te hebben en houden in journallen. Ze heeft een goede indeling van de lessen opgezet die je helpen als je beginner bent maar ook als je al ervaring hebt met journallen.
Natanha Kraijnbrink
cursist pilotgroep
Ik heb mee mogen doen met de pilot groep van deze cursus, ik twijfelde voor ik me opgaf wel een beetje aangezien ik al een tijdje journal. Zou ik nog wat nieuws leren of juist niet? Ik kan je vertellen dat je zelfs als iemand die ervaring heeft met journalen echt heel veel uit deze cursus kan halen. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik altijd maar gewoon begon aan een journal. Maar door deze cursus ben ik echt gaan nadenken wat ik nu met mijn journal wil. Welk doel heeft mijn journal voor mij en hoe hou ik het vol om te blijven journalen. Allerlei vragen die ik doormiddel van deze cursus heb kunnen beantwoorden en het heeft me ook enorm gemotiveerd om mijn journal bij te houden. Iets wat ik in het verleden meestal liet liggen om dan vervolgens maar weer aan een nieuwe journal te beginnen. Ik vind de lessen ontzettend leuk en leerzaam, ze zijn duidelijk en je krijgt veel voorbeelden. Dus of je nu net begint of al een tijdje journalt deze cursus is echt een aanrader!
Annabel Blootshoofd
cursist pilotgroep

Veelgestelde vragen

De cursus / begeleiding is perfect voor als je net met journalen begint. Het maakt verder niet uit hoe jij jouw journal gebruikt of wilt gebruiken. In de begeleiding gaan we namelijk bezig met hoe jij hem optimaal kunt inrichten voor jezelf en dit kun je voor alle soorten doen.

De cursus is de basis van alle drie. Je krijgt 7 lessen op basis van mijn stappenplan. Bij de cursus ga je hiermee alleen aan de slag. Bij de academie doe je het samen met een groep onder mijn begeleiding en krijg je extra’s zoals keuzehulpen en masterclasses. Bij de 1-op-1 begeleiding volg je de lessen uit de cursus, maar gaan we samen aan de slag om jouw opdrachten te doen.

Je kunt direct van start met les 1 in de leeromgeving. Ik mail je zo snel mogelijk met data en tijden waarop het eerste gesprek kan plaatsvinden.

Ik neem maximaal 2 klanten per 3 maanden aan omdat het een intensief traject is en ik ook andere werkzaamheden heb. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om je aan te melden. Houd deze pagina in de gaten of stuur me een mailtje om te vragen wanneer ik weer tijd heb.

De cursus van 7 lessen met bonussen kost €647. Als het je niet lukt om dit in één keer te betalen, kan het ook in drie termijnen van €237.

De videos verschillen per les qua aantal minuten. Bij het maken van de opdrachten trek ik één uur per week voor je uit. Ik zou 1 tot 2 uur per week reserveren voor de cursus.

Je hebt 3 maanden de tijd om de cursus te doorlopen, dus je hebt een maand extra tijd op de lessen die uitkomen (les 6 volgt na twee weken i.p.v. één). In deze 3 maanden heb je toegang tot de leeromgeving. Dit loopt gelijk met de gesprekken. Dit doe ik bewust, zodat je een stok achter de deur hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Heb je extra tijd nodig? Tegen een laag maandbedrag krijg je langer toegang.

Dat je jouw journal optimaal in gaat richten zodat hij voor jou werkt en dus beter bij zult houden.

Dit kan ook tijdens onze gesprekken.

Juist dan! Ik neem je mee van het begin en we gaan stap voor stap jouw journal inrichten. 

Zeker weten! Voor journal hoef je niet creatief te zijn, het mág. Zolang het maar voor jou werkt.

Eigenlijk alleen een notitieboek en een pen. In de cursus gaan we ook aan de slag met de materialen die je wilt gebruiken. Zelfs als je nog niets hebt, kun je dus alvast aan de slag. Je krijgt namelijk werkboeken om de opdrachten in te maken.

Door te klikken op ‘ja, ik doe mee’ en dan af te rekenen via iDEAL, BanContact, Sofort Banking of instant payment. Let op: achteraf betalen is voor deze cursus niet mogelijk. De cursus is online, dus tevens is het niet mogelijk om te pinnen.

Ja, maar je hebt wel een account nodig om toegang te krijgen tot de leeromgeving en de community. Daarom is het wel handig om deze aan te maken.