Inspiratiesessie

Inspiratiesessie

Live journalen tijdens een online bijeenkomst!

Anouk aan het journalen bij laptop

Kun jij wel wat inspiratie of een steuntje in de rug gebruiken bij het journalen?

Het kan soms behoorlijk eenzaam zijn als je niemand hebt om mee te sparren. Of misschien vind je het lastig om je journal bij te houden. Een sociale kring biedt de oplossing! 

Daarom organiseer ik iedere maand twee keer een online inspiratiesessie. Dit is altijd op donderdagavond om 20.00 uur. De sessie vindt plaats in de community van het JouwJournal lidmaatschap via Zoom. Meedoen kan via de app, maar ook via de browser. We vinden het gezellig als je erbij bent met video en audio, maar participeren kan ook door te chatten.

Benieuwd wanneer de volgende sessie is? Bekijk de agenda!

Doe je mee?

Om toegang te krijgen tot de inspiratiesessie, heb je een account op deze website en een betaald lidmaatschap nodig. Mocht je dit nog niet hebben, kun je je hier aanmelden.

Wie is je host?

Hoi! Ik ben Anouk en ik ben een papierliefhebber in hart en nieren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een journal bij zou moeten houden: het helpt je leven te organiseren én vast te leggen voor later. Ik zou niet weten wat ik zonder moet. Zelfs toen ik nog geen (bullet) journal had deed ik dit al, dus ik heb jarenlange ervaring met het opzetten en klaarmaken van planners en notitieboeken voor een doeleinde.

Ik snap echter dat het lastig is om je journal bij te houden. Bijvoorbeeld als je geen inspiratie hebt of juist een steuntje in de rug nodig hebt. Zeker als je al een druk leven hebt, net als ik. Daarom help ik je hier graag bij in de maandelijkse inspiratiesessies. Zo kun jij weer vooruit! Doe je mee?

Hoe gaat de inspiratiesessie in z’n werk?

We verzamelen online in de community van het JouwJournal lidmaatschap via Zoom op donderdagavond om 20.00 uur. De data hiervan staan in de agenda (‘evenementen’ in het menu). Vervolgens gaan we samen journalen. In mijn ervaring kom ik er vaak weinig aan toe omdat ik de host ben, maar deelnemers gaan altijd lekker aan de slag. Terwijl je bezig bent, stel ik wat vragen en mag je die ook zelf stellen. Leerzaam, maar ook erg gezellig dus!

Doe je mee?

Om toegang te krijgen tot de inspiratiesessie, heb je een account op deze website en een betaald lidmaatschap nodig. Mocht je dit nog niet hebben, kun je je hier aanmelden.

Anouk die schrijft in journal

Ervaringen van eerdere deelnemers

Ik vind de challenge echt super leuk opgezet. De opdrachten zijn ook prima te doen als je een wat drukkere dag hebt dus dan blijf je het ook doen. Echt heel leuk bedacht!
Manon
Ik heb meegedaan aan de challenge. Voor het eerst dat ik echt echt met een (bullet) journal ga starten. Het was voor mij super leuk om te zien hoe het nu “echt hoort”, en daarmee aan de slag te gaan. Super leuk ook om pagina’s van anderen te zien. Inspiratie op te doen. Ik vond het echt super leuk!!
Nancy Kortehaas
Het vooraf nadenken over de doelen heeft me weer inzicht gegeven waarom ik t ook alweer wil doen. Deze stap sla je al snel over en ga je als een gek Pinteresten en volhouden is dan ver weg. Het samen aan je bullet journal werken was voor mij ook een mooie stok achter de deur. Leuk om de inspiratie van anderen te zien in deze groep.
Marieke Broeks
Ik vond het een leuke en duidelijke challenge. Was ook goed te doen qua tijd. Niet te moeilijk en leuk om in de Facebookgroep dingen te delen en het ook van anderen te zien.
Simone
Fijn om weer even na te denken waarom gebruik ik een journal. Voorin staan een aantal algemene pagina’s, zoals verjaardagskalender en een visionboard. Daarna vul ik elke maand mijn journal met wat op mijn pad komt. En plak ik hier en daar wat washitape of stickers. Zo is het vooral een terugblik naar enkele hoogtepunten. Ik schrijf niet dagelijks en voor mijn gezinsplanning hangt er een familie planner in de keuken. Die ik dan weer gebruik als ik aan het eind van de maand een “mooie momenten pagina” maak. Kortom: deze challenge was voor mij een bevestiging dat mijn manier goed voor mij werkt.
Grietje v/d Heide