Challenge: maak je journal klaar voor gebruik

Gratis challenge: maak je journal klaar voor gebruik

Begin of ga goed voorbereid verder aan jouw journal-avontuur!

Open liggend dotted notitieboek met Staedtler fineliner en tekst 'challenge maak jouw journal klaar voor gebruik'

Wil jij graag een journal starten, maar weet je niet hoe of waar te beginnen?

Geen zorgen, ik help je er graag bij! Van 22 t/m 25 april geef ik de online challenge Maak jouw journal klaar voor gebruik. Doe jij er GRATIS aan mee, samen met een gezellige groep van andere werkende moeders?

In de challenge krijg je praktische handvatten, tips, opdrachten en volop inspiratie om eindelijk werk te maken van jouw journal, het journalen vol te houden én het op jouw manier aan te pakken. Zodat jij jouw journal straks succesvol in kunt zetten als hulpmiddel voor rust in je hoofd.

Schrijf je in voor deze gratis journal-challenge!

Deelnemen is volledig gratis én geeft je alle journal-handvatten die jij nodig hebt! Schrijf je nu in, zodat jij op 22 april direct van start kunt.

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de challenge. In augustus 2024 kun je weer deelnemen.

Bij het inschrijven voor de challenge wordt je automatisch ingeschreven voor de mailinglijst. Let op! De mails kunnen in je spam folder terecht komen, dus check deze als je geen bevestiging ontvangt.

Wat ga je leren?

 1. Je ontdekt wat voor soort journal bij jou past.
 2. Je kiest waarover jij wilt journalen.
 3. Je leert je journal op zo’n manier in te richten dat hij goed werkt voor jou.
 4. Je gaat jouw journal-opzet klaarmaken, zodat je direct van start kunt.
 5. Je ontdekt hoe je via je journal meer rust in je hoofd krijgt.

Bij dat alles help ik je met dagelijkse video’s, werkboeken met opdrachten en een webinar. Omdat de video’s de hele dag te bekijken zijn, kun je aan de slag op het tijdstip dat jou uitkomt. Vragen stellen kan altijd in de Busy Women Journal Club. We sluiten de challenge samen af tijdens het webinar ‘Rust in je hoofd door te journalen’. Hierin komt alle informatie samen.

Hoe gaat de gratis journal challenge in z’n werk?

Je krijgt van 22 t/m 25 april om 8.00 uur een mailtje met een link naar de opdracht van die dag. Hiermee kun je vervolgens aan de slag. Heb je vragen of wil je graag feedback? Deel het in de Busy Women Journal Club! Hier ben ik zelf aanwezig, maar ook andere (oud) deelnemers en werkende moeders.

Op donderdag 25 april krijg je geen opdracht, maar geef ik het webinar ‘Rust in je hoofd door te journalen’ om 20.00 uur. Dat geeft je het laatste zetje in de rug om met je journal aan de slag te gaan.

Schrijf je in!

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de challenge. In augustus 2024 kun je weer deelnemen.

Bij het inschrijven voor de challenge wordt je automatisch ingeschreven voor de mailinglijst. Let op! De mails kunnen in je spam folder terecht komen, dus check deze als je geen bevestiging ontvangt.

Anouk aan het journalen bij laptop
Anouk die schrijft in journal

Wie geeft de online challenge?

Hoi! Ik ben Anouk Hempenius. Een drukbezette mama, ondernemer en al ruim 20 jaar een journaler. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een journal zou moeten bijhouden: het helpt je leven te organiseren én vast te leggen voor later. Zelfs toen ik als tiener nog geen (bullet) journal had, journalde ik al. Het begon met een dagboek, toen een agenda en nu al heel lang een eigen journal. Ik heb dus jarenlange ervaring met het opzetten en klaarmaken van planners en notitieboeken voor een bepaald doel.

Ik snap dat het lastig is om een journal te starten. Als je googelt op (bullet) journal, kom je tig voorbeelden tegen. De één nog mooier dan de ander. Dat kan best overweldigend zijn. Waar begin je? Wat past bij jou? Daarom help ik je hier graag een handje bij in mijn challenge! Ik laat je ook zien hoe journalen zo laagdrempelig of juist uitgebreid kunt aanpakken als je zelf wilt. 

Met deze online challenge kun jij eindelijk van start. De eerste stap naar rust in je hoofd! Doe je mee?

Wat krijg je precies?

 • Elke dag een video met praktische tips
 • Transcripten van de video’s, zodat je de uitleg altijd kunt nalezen
 • Iedere dag een werkboek met uitleg en opdrachten
 • Het live webinar ‘Rust in je hoofd door te journalen’ van 45 minuten
 • Alle handvatten om met journalen aan de gang te kunnen gaan én te blijven
 • Toegang tot een gezellige Facebook-community met andere werkende moeders die journalen (zolang je zelf wilt)

Schrijf je snel in voor de gratis journal-challenge!

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de challenge. In augustus 2024 kun je weer deelnemen.

Bij het inschrijven voor de challenge wordt je automatisch ingeschreven voor de mailinglijst. Let op! De mails kunnen in je spam folder terecht komen, dus check deze als je geen bevestiging ontvangt.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Ik vind de challenge superleuk opgezet. De opdrachten zijn ook prima te doen als je een wat drukkere dag hebt, dus je blijft het ook doen. Echt heel leuk bedacht!
Manon
Dit was de eerste keer dat ik echt met een (bullet) journal startte. Het was superleuk om te zien hoe het nu “echt hoort”, en daarmee aan de slag te gaan. Heel leuk ook om pagina’s van anderen te zien en inspiratie op te doen. Ik vond het superleuk!
Nancy Kortehaas
Het vooraf nadenken over de doelen heeft me inzicht gegeven in waarom ik ook alweer wil journalen. Deze stap sla je al snel over. Dan ga je als een gek Pinteresten en lukt volhouden niet goed. Het samen aan je journal werken was voor mij ook een mooie stok achter de deur. Leuk om de inspiratie van anderen te zien in deze groep!
Marieke Broeks
Ik vond het een leuke en duidelijke challenge. Het was ook goed te doen qua tijd. Niet te moeilijk! Verder was het leuk om in de Facebookgroep dingen te delen en ook werk van anderen te zien.
Simone
Het was fijn om weer even na te denken waarom ik een journal gebruik. Ik vul elke maand mijn journal met wat op mijn pad komt. Zo is het vooral een terugblik op hoogtepunten. Ik schrijf niet dagelijks en voor mijn gezinsplanning hangt een familieplanner in de keuken. Deze challenge was een bevestiging dat mijn manier van journalen goed voor mij werkt.
Grietje v/d Heide