Hi! Ik ben Anouk en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders.

“The best time to begin keeping a journal is whenever you decide to.”

Over mij

Mijn naam is Anouk Hempenius en ik ben journaler. 

Journalen doe ik al mijn hele leven. Als kind schreef ik dagboeken vol, als tiener leerde ik plannen in een schoolagenda en als twintiger ontdekte ik het bullet journalen. Inmiddels ben ik een ervaren journaler en doe ik dit nog altijd met veel plezier. Het zorgt voor veel rust in mijn hoofd. Wanneer het op papier staat, hoef ik het niet meer te onthouden!

Anouk aan het journalen bij laptop

Kennis en ervaring

In 2014 ben ik gestart met mijn webwinkel Post & Papier. Ik begon met wat kaarten en briefpapier, maar al vrij snel bouwde ik mijn assortiment uit. Ik voegde onder andere schrijfwaren en notitieboeken toe. Om anderen te stimuleren om ook te starten met journalen.

Bij het verkopen van producten, komen er uiteraard ook vragen kijken. Over de materialen, maar ik merkte ook vrij snel dat vrouwen tegen andere vraagstukken aan liepen:

1. Hoe zet je een journal op?
2. Het bijhouden van een journal.

Omdat ik enorm blij werd van het beantwoorden van de vragen en ik ook terug kreeg van klanten dat ik zo enthousiast ben, besloot ik mijn kennis en ervaring om te zetten in een stappenplan waar je direct mee aan de slag kunt.

Inmiddels verkoop ik vrijwel geen journal benodigdheden meer. Deels omdat ik nu minder werkruimte heb en deels omdat ik het veel leuker vind om drukke vrouwen te begeleiden bij het journalen. Daarom focus ik me met JouwJournal nu voornamelijk op mijn diensten als journalcoach.

Diensten

Als journalcoach bied ik in grote lijnen twee diensten aan die gerelateerd zijn aan de twee vraagstukken die ik net heb benoemd.

Allereerst is er de Journal Academie. Een online cursus waarin je het stappenplan om een journal op te zetten dat ik heb ontwikkeld stap voor stap doorloopt. Per les gaan we aan de slag met één stap uit het plan. Inclusief uitgebreide uitleg en behapbare opdrachten. Met een besloten community en maandelijkse live Q&A’s om je vragen te stellen en feedback te krijgen.

Daarnaast is er het JouwJournal lidmaatschap. Hiermee richt ik me vooral op het bijhouden van je journal. In de bijhorende besloten community worden wekelijks reminders en check-ins geplaatst. Tevens zijn er twee keer per maand inspiratiesessies en vindt er regelmatig een challenge plaats. In de online leeromgeving vind je allerlei handige extra’s om bijvoorbeeld perfectionisme te overwinnen. Want geloof me, ook daarover kan ik mee praten.

Ik richt me hierbij voornamelijk op werkende moeders. Vrouwen die een gezin hebben, werken, een huishouden runnen en vooral zichzelf ook niet willen (moeten) vergeten. Als ondernemer en moeder weet ik namelijk als geen ander hoe druk de chaos van het dagelijks leven kan zijn.

Ik hoop jou binnenkort ook te mogen ondersteunen. Tot snel!

groetjes,
Anouk

Anouk die schrijft in journal