Over mij

Hi! Leuk dat je meer wilt weten over JouwJournal.nl, mijn webwinkel voor al jouw journalbenodigdheden. Op deze pagina vertel ik iets over mezelf en mijn webwinkel. Want jouw leven vastleggen op papier is ontspanning voor nu en een herinnering voor later!

Stationery

Laat ik beginnen om mezelf voor te stellen: mijn naam is Anouk en ik ben 29 jaar. In mijn tienerjaren, oftewel toen ik naar de middelbare school ging, ontdekte ik stationery. Destijds wist ik niet dat het zo heette, maar ik vond het geweldig om aan het begin van het schooljaar weer nieuwe papierwaren met de leukste ontwerpen uit te zoeken. Gelukkig voor mijn ouders begon ik pas echt notitieboeken en -blokken te verzamelen toen ik uit huis was. Tegenwoordig gaat natuurlijk enorm veel digitaal. Ik vind dit praktisch, maar ik merk zelf dat ik toch vaak weer bij papier terecht kom! Ook als het gaat om het vastleggen van mijn (dagelijks) leven.

(Bullet) journalen

Ik weet niet precies wanneer ik ermee ben gestart, maar ik heb jarenlang dagboeken bij gehouden. Die liggen overigens nog steeds op zolder, dus ik zou dit een keer op moeten zoeken. Hierin noteerde ik hoe mijn dag was geweest en uitte ik mijn gevoelens als ik het idee had dat dit niet bij een ander kon. Wat als puber natuurlijk best vaak was. Toen ik ouder werd, ben ik voor een deel overgestapt op een blog en ben ik zelfs een tijdje gestopt met schrijven totdat ik het concept journalen tegen kwam. Dat sprak me wel aan! Eerst alleen op een creatieve manier door te knippen, te plakken en te tekenen. Maar daarna ook het echte bullet journalen met een planning en verslaglegging van mijn dagen. Ik gebruik nog steeds beide vormen van journalen.

Webwinkel

In 2011 bracht ik mijn eerste eigen ontwerpen op de markt en in 2014 begon ik de webwinkel Post & Papier omdat ik geen centraal punt kon vinden waar ik al mijn favoriete creatieve papierwaren kon vinden. Maar in 2020 merkte ik dat hoewel ik graag journal benodigdheden in het assortiment wilde blijven opnemen, dit online niet echt aan sloeg naast de postartikelen en verpakkingsmaterialen. Er werd af en toe wel een bestelling geplaatst, maar ik liet steeds meer producten op uitverkocht staan en ik zag dat er hierdoor focus op echte post ontstond. Toch vond ik het aanbieden van journal benodigdheden te leuk, dus besloot ik in 2021 een tweede webwinkel te openen speciaal voor (bullet) journaling. Eentje die wel verbonden is aan P&P, maar wel ook op zichzelf staat: JouwJournal.nl!

JouwJournal.nl

Leg jouw leven vast op papier! Over de naam voor JouwJournal.nl moest ik wat langer nadenken dan Post & Papier, maar ook dit idee was vrij snel geboren. Ik wilde namelijk iets met ‘journal’ in de naam, omdat dit iets zegt over het assortiment, en ik vond het leuk om ook hierbij twee dezelfde beginletters van de woorden te hebben. In mijn hoofd plakte ik er eigenlijk voor de grap een keer ‘jouw’ voor, maar dit ging eigenlijk niet meer uit mijn hoofd. De naam was geboren! Want uit ervaring weet ik dat als iets goed voelt, je ervoor moet gaan. Ik heb er .nl achter gezet zodat het duidelijk is dat het om een website gaat, want dat blijkt niet per se uit de naam.

Ik hoop dat jij net zoveel plezier beleefd aan alle journalbenodigdheden uit de webwinkel als ik. Ik zoek ze in ieder geval met veel liefde voor je uit. Heb je een vraag? Neem contact met mij op, vind ik leuk.

Groetjes,
Anouk