Vind je het lastig om jouw journal bij te (blijven) houden?

Volg mijn online masterclass!

Herken je dit?

Je bent dapper gestart met journalen.

Je hebt alle materialen in huis gehaald. Je hebt bepaald waarover je wilt journalen. Je hebt het notitieboek zelfs ingedeeld.

Maar het lukt je niet om hem bij te blijven houden.

Je journal ligt te verstoffen in de kast.

Je hebt geen tijd om je hobby’s uit te voeren, laat staan te journalen.

Je bent toe aan praktische tips om aan de slag te gaan.

Ik herken je gevoel. Ik heb dit namelijk ook ervaren. 

Maar ik beloof je: het is echt mogelijk om je journal bij te blijven houden.

Om je journal effectief in te zetten als dagelijks hulpmiddel. Om rust in je hoofd te ervaren door alles op papier te zetten. Om het overzicht (weer) te hebben. Om met plezier in je notitieboek te werken.

Ik kan je helpen!

Volg mijn online masterclass journal bijhouden.

Je leert:

 

Mindset

Wat maakt dat je jouw journal nu niet bijhoudt en hoe zorg je ervoor dat je de juiste mindset hiervoor krijgt/hebt?

Strategie

Om iets te (blijven) doen, heb je een strategie nodig. Hoe schrijf je een strategie die werkt?

Tips

Wat extra handvaten van een ervaringsdeskundige om ervoor te zorgen dat je jouw journal bij gaat houden.

Direct toegang tot de online masterclass

Jouw investering:

Masterclass Journal bijhouden

27
  • Videoles met uitleg over ieder aspect
  • Downloadbaar werkboek met transcriptie en opdrachten
  • Eén maand toegang

Wist je dat je journal opzet afstemmen op jouw behoefte de eerste stap is naar het bijhouden van je journal?
In de Journal Academie leer je hoe je dit doet én ga je aan de slag met de informatie uit deze masterclass, dit zit inbegrepen.

Anouk die schrijft in journal

Over mij

Hoi! Ik ben Anouk Hempenius. Ik schrijf in dagboeken en plan in agenda’s van jongs af aan. Toen ik het journalen ontdekte, was ik vrij snel verkocht. Ik heb hier intussen jarenlange ervaring mee en een manier gevonden om mijn journal voor mij te laten werken. Het zorgt voor rust in mijn hoofd én een rustmomentje. Dit gun ik jou ook! 

Ik ben eigenares van de webshop JouwJournal. Ik gebruik dus niet alleen zelf een journal, maar ben eigenlijk iedere dag bezig met notitieboeken, schrijfwaren en andere bijpassende materialen. Naast dat ik hier erg blij van word, inspireert me dit me nog meer om te journalen.

Zelf houd ik zowel bullet journals (privé, maar ook zakelijk) als memory journals voor mezelf en mijn gezin bij. De één heb ik op papier en de ander digitaal. Ik werk voor iedere journal met andere materialen en indelingen. Ik ben dus van alle markten thuis. Het is namelijk prima mogelijk om dit door elkaar heen te laten lopen, zolang je dit voor jezelf op een rijtje hebt.

Omdat ik weet dat het lastig kan zijn om te starten in je journal of hem in te richten naar jouw smaak, heb ik een stappenplan gemaakt om je hierbij te ondersteunen en hiermee deze cursus ontwikkeld. Zo kom je met iedere les een stap dichter bij de opzet die bij jou past. Het maakt hierbij dus niet uit wat voor soort journal je gebruikt of wilt gebruiken, want het gaat erom dat jij jouw journal zo indeelt dat hij voor jou werkt.

Het lijkt mij enorm leuk om je te helpen. Ik heb er zin in! Jij ook?

Ervaringen van anderen

Ik probeer al een aantal jaren een journal bij te houden, maar er zijn zoveel leuke dingen te vinden over journalen en daardoor begin ik altijd zonder enige voorbereiding met een journal en na een tijdje houd ik het niet meer bij, omdat ik te veel wil maken en bijhouden in mijn journal. Mijn doel was voordat ik begon met deze cursus, dat ik een journal zou maken, waar ik wel mee door zou gaan en niet weer halverwege in de kast zou belanden. In deze cursus heb ik heel veel geleerd van Anouk.
Ryanne Buitenhuis
cursist pilotgroep
Ik heb mee mogen doen met de pilot groep van deze cursus, ik twijfelde voor ik me opgaf wel een beetje aangezien ik al een tijdje journal. Zou ik nog wat nieuws leren of juist niet? Allerlei vragen die ik doormiddel van deze cursus heb kunnen beantwoorden en het heeft me ook enorm gemotiveerd om mijn journal bij te houden. Iets wat ik in het verleden meestal liet liggen om dan vervolgens maar weer aan een nieuwe journal te beginnen. Ik vind de les ontzettend leuk en leerzaam, ze zijn duidelijk en je krijgt veel voorbeelden.
Annabel Blootshoofd
cursist pilotgroep
Ik houd al jaren een bullet journal bij voor mijn werk als docent op de middelbare school. Ik werk er graag mee maar merk dat ik een deel opzet voor het begin en dan niet meer genoeg tijd heb om de rest op te zetten gedurende het schooljaar. Het opgezette deel gebruik ik intensief maar loop er tegenaan dat ik dan ineens geen opzet meer heb en dus niet meer zo lekker werk, terwijl ik het nog steeds nodig heb. Ik heb zo goed inzicht gekregen wat ik voor komend schooljaar in mijn journal nodig heb en daar inspiratie voor gezocht. Ook goed nagedacht over de indeling en zo heb ik een mooie setup gemaakt voor het hele schooljaar. Anouk heeft veel ervaring en kan je goed helpen om op weg te komen, om plezier te hebben en houden in journalen.
Natanha Kraijnbrink
cursist pilotgroep
Anouk is een enthousiaste leuke meid die weet waar ze het over heeft! Ik zou het zeker aanraden om de masterclass te gaan doen en met tips van haar kan je zowel als starter als iemand die al bezig is wat leuks neerzetten. Bedankt Anouk, voor je inzet en je gezelligheid ik kan nu lekker aan de slag en ik weet je te vinden als ik hulp nodig heb!
Manon Groenendyk
cursist pilotgroep

Veelgestelde vragen

De masterclass met videoles en werkboek kost €27. Het is stap 7 uit het stappenplan. Liever het gehele plan volgen? Meld je aan voor de Journal Academie.

De video kijken neemt zo’n 20 minuten in beslag. Afhankelijk van jouw uitwerking van de opdrachten, ben je daarna nog zo’n anderhalf uur bezig.

Je hebt drie maanden toegang tot de videoles en het werkboek. In deze tijd is het gemakkelijk om jouw strategie op te stellen en te testen of het echt werkt om jouw journal bij te houden.

Door te klikken op ‘ja, ik doe mee’ en dan af te rekenen via iDEAL, BanContact, Sofort Banking of instant payment. Let op: achteraf betalen is voor deze cursus niet mogelijk. De cursus is online, dus tevens is het niet mogelijk om te pinnen.

Ja, maar je hebt wel een account nodig om toegang te krijgen tot de leeromgeving en de community. Daarom is het wel handig om deze aan te maken.

Jouw investering:

Masterclass Journal bijhouden

27
  • Videoles met uitleg over ieder aspect
  • Downloadbaar werkboek met transcriptie en opdrachten
  • Eén maand toegang