Wil je rust in je hoofd, meer overzicht en geen rondslingerende lijstjes meer?

Leer een bullet journal beginnen én bijhouden op een manier die jou rust en plezier geeft.

investeer €127 in jezelf

Je wilt graag een bullet journal beginnen of het journalen volhouden, maar hoe?

Als je veel ballen hoog te houden hebt en er altijd wel wat te doen is, dan is een bullet journal beginnen een goede stap naar meer orde en rust. Maar eerlijk? Het lukt je niet zo goed om een begin te maken. Of je ziet jouw journal tot nu toe vooral als nóg een extra taak. Het geeft je allesbehalve rust in je hoofd. Je weet niet hoe je het journalen moet aanpakken en ook niet hoe je deze “extra taak” in je drukke leven inbouwt en het volhoudt.

Je kunt natuurlijk YouTube-video’s kijken, een journal-handboek lezen, op Pinterest of Instagram kijken hoe anderen het doen en dan proberen zelf het wiel uit te vinden. Maar dat kost hartstikke veel tijd en nóg meer energie.

Wat als we het samen doen? Ik leer je – met 20 jaar journal-ervaring op zak – heel graag hoe je een journal op JOUW eigen manier opzet en bijhoudt. Op een manier die voor jou werkt en die je daadwerkelijk de rust geeft die je in journalen hoopte te vinden. En dat in een community met werkende moeders die ook journalen. 

Herken jij dit?

Zeg eens eerlijk: in hoeveel van deze punten herken jij je?

 • Je wilt overzicht! Je noteert jouw ideeën, taken en plannen overal en nergens, maar wilt één plek hebben waar je alles terugvindt.
 • Je hebt veel verschillende aspecten in leven om rekening mee te houden. Het is chaos. Rust in je hoofd zou heel welkom zijn en je weet dat een journal daarbij kan helpen.
 • Je weet alleen niet hoe je moet beginnen met een bullet journal. Tot nu toe ligt je notitieboek stof te verzamelen in de kast.
 • Je voelt je overweldigd door alle prachtige voorbeelden die je online tegenkomt. Daardoor kun je je er niet toe zetten om écht te beginnen of leg je de lat te hoog.
 • Je journalt wel, maar hebt er weinig aan. Journaling voelt meer als een extra taak op je to-do-list dan dat het je rust brengt.
 • Je hebt het journalen al regelmatig opgepakt, maar vindt het lastig om het bij te houden op een niet al te tijdrovende manier. Het leven is immers al druk genoeg met kinderen en werk.
 • Je kunt wel een steuntje in de rug gebruiken om je journal uit de kast te trekken, ermee aan de slag te gaan én te blijven en zo meer tijd voor jezelf en balans te creëren.

In al die gevallen is de Journal Academie echt iets voor jou. Leer in 2 maanden met een concreet stappenplan een journal op te zetten en bij te houden die werkt voor jou. Zodat je er blijvend rust, tijd voor jezelf en overzicht uit haalt!

De Journal Academie: leer journalen op JOUW manier

Ik weet zelf na 20 jaar journalen dat een (bullet) journal beginnen en bijhouden je veel kan brengen. Juist als moeder met een druk leven. Áls je een journal maar op een behapbare en voor jou werkende manier inricht. Laat ik je daar nu net bij kunnen helpen! In de online Journal Academie gaan we hier samen mee aan de slag.

In 2 maanden zet je een journal op die perfect aansluit op jouw behoeftes als werkende moeder. Zo kun je de rondvliegende gedachten op een goede manier op papier zetten en ontstaat er rust in je hoofd.

+ Je krijgt 1 extra maand toegang voor de puntjes op de ‘i’, extra support én de bonus-masterclass over perfectionisme!

Na afloop heb jij:

Over mij: journal-coach én al 20 jaar journal-liefhebber

Anouk die schrijft in journal

Mijn naam is Anouk Hempenius. Moeder van twee dochters, ondernemer, creatieveling en al 20 jaar fanatiek aan het journalen. Ooit in een dagboek als kind, nu al jarenlang in mijn bullet journal. Ook ik heb in het begin gestruggeld met journalen. Ik zette mijn journal op zoals ik dat bij anderen zag. De spreads die ik maakte, sloten dus niet aan bij mijn journalbehoeften. Het gevolg was dat ik mijn spreads vervolgens amper gebruikte.

Daardoor had ik alsnog geen rust in mijn hoofd. Dat terwijl ik juist die rust als student en later als ondernemer en als moeder zo goed kon gebruiken. Ik wilde niet alles hoeven te onthouden, me kunnen focussen op taken en kunnen ontspannen op pauzemomenten. Daarom zocht ik naar een manier om mijn journal zo in te richten dat hij wél voor me werkte.

Inmiddels brengt journalen me de rust in mijn hoofd die ik zocht. Ik maak me minder druk over dingen die nu niet spelen, kan me beter concentreren en kan mijn werk grotendeels loslaten zodra ik vrij ben. Allemaal doordat ik heb ontdekt hoe ik mijn journal zo kan gebruiken dat hij functioneert als hulpmiddel of ontspanning! Zonder dat het als een extra “moetje” voelt.

Dat gun ik jou ook!

Ik gun het ook jou dat je rust in je hoofd creëert, waardoor je je kunt concentreren op momenten dat het nodig is. Dat je ontspant zodra je pauze hebt. Dat je geen moeite hoeft te doen om dingen te onthouden, omdat ze al op papier staan. Dat je (weer) van het leven gaat genieten.

Sterker nog: ik weet dat het voor jou ook mogelijk is om dit te ervaren. Dankzij journalen!

In de online Journal Academie help ik werkende moeders om rust in hun hoofd te creëren door een (bullet) journal te beginnen en bij te houden. Ik neem al mijn ervaring van de afgelopen 20 jaar mee om jou te helpen een journal op te zetten die voor JOU werkt.

Wat ga je leren?

In de online Journal Academie ga je in 7 modules alles leren wat jij nodig hebt om een bullet journal te beginnen en bij te houden. Dit zijn de modules:

Stap 1

Doel stellen
Wat ga jij in jouw journal verwerken?

Stap 2

Indeling bepalen
Hoe richt je jouw journal in?

Stap 3

Materialen uitzoeken
Welk notitieboek, schrijfwaren e.d. ga jij gebruiken?

Stap 4

Inspiratie zoeken
Hoe ga je jouw indelingen vormgeven?

Stap 5

Journal opzetten
Aan de slag met jouw journal!

Stap 6

Journalopzet evalueren
Wat werkt wel en niet voor jou?

Stap 7

Journal bijhouden
Wat heb je nodig om te blijven journalen?

Bonussen

- Keuzehulpen materialen
- Workshop gridspacing
- Masterclass perfectionisme overwinnen

Gratis extra's

- Complete begrippenlijst over journaling
- Een blok met stippen om notities en schetsen in te maken

Ik verzeker je: als je de stappen van het plan volgt, heb jij een journal die voor je werkt. Als jij maar werkt.

Het gehele programma vraagt slechts een investering van

127 Dit zit er allemaal in:
 • Het online programma waarin je alles leert om jouw journal te laten aansluiten op jouw behoeften, jouw bullet journal te beginnen en je journal bij te houden. Met de lessen en werkboeken ga jij zelf aan de slag op een moment dat jou uitkomt.
 • Een compleet en bewezen stappenplan dat simpel en praktisch is én dat je direct kunt toepassen.
 • 3 maanden toegang tot de Journal Academie. Je krijgt direct toegang tot de eerste les. Vervolgens krijg je twee maanden lang iedere week een nieuwe les inclusief de bonussen. Je hebt een extra maand toegang, zodat je de lessen op je gemak kunt volgen.
 • 24/7 toegang tot de speciale besloten community voor deelnemers. Hierin kun je 3 maanden al je vragen stellen, ideeën uitwisselen en elkaar supporten.
 • Handige hulpmiddelen voor het bepalen van materialen en het opzetten van je journal.
 • Live Q&A op aanvraag via Zoom waarin je mij al je vragen kunt stellen over journalen wanneer je er niet uit komt. Kun je er niet bij zijn? Dan kun je de opname gewoon terugkijken.
 • Uitgebreide masterclass over perfectionisme overwinnen, zodat jij de lat voor jezelf niet te hoog legt en met meer plezier journalt.
 • Een notitieblok met stippen voor al jouw aantekeningen en oefeningen.
 • Gratis begrippenlijst. Handig als je nieuw bent in de journal-community! Hierdoor voelen veelgebruikte termen nooit meer als abracadabra.
 • Korting op extra begeleiding achteraf. Als je na die 3 maanden nog begeleiding wilt krijgen, kan dat tegen een laag maandbedrag.

* Alle bedragen zijn inclusief BTW. Door aanschaf van het programma verklaar je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van JouwJournal en tevens kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden zoals op deze pagina vermeld.

Ervaringen van anderen

De stap om een journal in te vullen was eerst te groot. Ik was daar te perfectionistisch voor en wilde bij een foutje alles in de prullenbak gooien! Tijdens de academie heb ik veel geleerd en misschien wel het belangrijkste is dat ik leerde om mijn perfectionisme los te laten met het invullen.

Anouk is een leuke, enthousiaste meid die weet waar ze het over heeft! Ik zou het zeker aanraden om de cursus te doen. Met Anouks tips kun je zowel als starter als wanneer je al bezig bent wat leuks neerzetten.
Manon
pedagogisch medewerker
Ik houd al jaren een journal bij voor mijn werk als docent. Maar ik liep er tegenaan dat ik na een tijdje geen tijd meer nam om opzetjes te maken en dus niet meer kon journalen. De challenge gaf me veel motivatie en ideeën om weer aan de slag te gaan. In de cursus kregen we gestructureerde informatie over journalen en handvatten om na te denken over wat je wilt en wat voor jou werkt. Op basis daarvan heb ik een mooie set-up gemaakt voor het hele schooljaar. Anouk kan je goed helpen om op weg te komen, om plezier te hebben en om plezier te houden in journalen.
Natanha
docent
Ik probeer al een aantal jaren een journal bij te houden. Maar er zijn zoveel leuke dingen te vinden over journalen dat ik altijd zonder enige voorbereiding begon en het na een tijdje niet meer bijhield. Door de cursus heb ik een superfijne lay-out voor mijn agenda ontdekt, die ik met veel plezier gebruik.

De academie is heel handig voor als je net begint met journalen, maar zeker ook wanneer je al een tijdje journalt. Nu kan ik mijn journal optimaal gebruiken.
Ryanne
moeder
Ik probeerde al enige tijd om een journal op te zetten. Maar door alle ideeën en inspiratie zag ik al snel door de bomen het bos niet meer. Dan begin je, maar stop je er al snel weer mee. Dat vond ik jammer!

In deze cursus leerde ik stap voor stap een journal op te bouwen. Je leert onder andere om bij het begin te beginnen. Op deze manier heb je meer overzicht en kun je zien wat bij je past en wat niet. Dit heeft voor mij het verschil gemaakt. Nu kan ik veel makkelijker mijn journal bijhouden en heb ik er ook veel meer plezier in!
Nathasja
Zelfs als je ervaring hebt met journalen kun je heel veel uit deze cursus halen. Ik merkte dat ik altijd maar gewoon begon aan een journal. Door deze cursus ben ik echt gaan nadenken wat ik met mijn journal wil. Welk doel heeft mijn journal en hoe houd ik het vol om te blijven journalen? De cursus heeft me enorm gemotiveerd om mijn journal bij te houden, wat eerder niet lukte. Ik vind de lessen ontzettend leuk en leerzaam. Ze zijn duidelijk en je krijgt veel voorbeelden.
Annabel
moeder

Van mij, voor jou: je krijgt altijd 2 weken garantie!

Ik ben 100% overtuigd van de kwaliteit van deze online training. Daarom geef ik garantie. Als je na de tweede module niet overtuigd bent van de kwaliteit van het programma, krijg je jouw geld terug min €7 administratiekosten.

De voorwaarden zijn dat je me bericht vóór het vrijkomen van les 3 in de online leeromgeving en dat je de ingevulde werkboeken uit les 1 en 2 naar mij stuurt. Je hebt de video’s uit les 1 en 2 gezien en hebt de opdrachten volledig gemaakt. Ook ben je actief lid geweest in de besloten online community en ben je bij de eerste maandelijkse Q&A geweest (als er al een Q&A is geweest). Bekijk ook mijn annuleringsvoorwaarden.

Wat levert de academie jou op na 2 maanden?

Veelgestelde vragen

De Journal Academie is perfect voor als je net met een (bullet) journal begint. Maar ook als je al een tijdje bezig bent, is de cursus aan te raden. We gaan jouw journal zo inrichten dat je hem optimaal gebruikt. Het maakt niet uit hoe jij jouw journal wilt gebruiken. Er komen juist allerlei mogelijkheden aan bod, zodat je gaandeweg jouw manier vindt.

Je kunt direct van start gaan met les 1. Vervolgens komt er 6 weken lang elke week een nieuwe les online te staan in jouw omgeving. Tussen les 5 en 6 zit twee weken, omdat les 6 de evaluatieweek is en het dan fijn is om al een week langer met journalen bezig te zijn.

Het verschilt per les hoe lang de video’s duren. Dat ligt tussen de 5 en 30 minuten per video. Bij het maken van de opdrachten ligt het er maar net aan hoe lang je er zelf over doet. Ik zou 1 tot 2 uur per week reserveren om er echt voor te gaan zitten.

Het programma duurt 8 weken. Je krijgt iedere week toegang tot een nieuwe les. Overigens hoef je niet iedere week meteen met de les aan de slag te gaan. Je krijgt een extra maand voor speling, want het is natuurlijk begrijpelijk dat het soms druk is of dat er iets tussendoor komt. Op vakantie gaan tijdens het programma is dus geen probleem. Dan kun je de gemiste lessen later inhalen.

Je hebt 3 maanden de tijd om de cursus te doorlopen. Dit doe ik bewust, zodat je een stok achter de deur hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Heb je toch extra tijd nodig? Tegen een laag maandbedrag krijg je langer toegang.

Zeker! Een journal hoeft geen bullet journal te zijn. Een bullet journal is namelijk een journal die je inricht via de methode van Ryder Carroll, maar er zijn vele soorten journals en je kunt er ook alle kanten mee op. Ik heb het in de Academie altijd over een journal. We gaan er samen achter komen welke journal het beste bij jou past!

Heb je een journal die je bijna niet aanraakt? Of journal je wel veel, maar weet je eigenlijk niet waarom? Dan is deze training absoluut waardevol voor jou. Je leert namelijk precies hoe je jouw journal laat aansluiten op je behoeften, hoe je hem het beste kunt opzetten en hoe je je journal bijhoudt. De Academie is dus zeker niet alleen bedoeld voor wie net aan een (bullet) journal begint.

Heb je een journal die al precies aansluit bij wat je nodig hebt? Dan heb je misschien meer baat bij het JouwJournal-lidmaatschap. Als JouwJournal-lid word je onderdeel van een gezellige online community van vrouwen die allemaal bezig zijn met journalen. Dankzij workshops, inspiratiesessies, handige reminders en de support van de andere leden heb je een goede stok achter de deur om bezig te blijven met journalen.

Hoeveel tijd kost het je nu om ervoor te zorgen dat je alle ballen in de lucht houdt? Of om zelf uit te vinden hoe je rust in je hoofd krijgt door te journalen? Ook best wat tijd waarschijnlijk. Door een bewezen stappenplan te volgen dat voor jou werkt, bespaar je juist tijd.

Bovendien houd je tijd over voor andere zaken als je jouw journal via het stappenplan zo hebt ingericht dat hij als hulpmiddel functioneert. Jouw manier van journalen leren kennen kost nu even extra tijd, maar geeft je binnen enkele weken juist meer rust.

Om te journalen heb je eigenlijk alleen een notitieboek en een pen nodig. Maar in de cursus gaan we het ook hebben over de materialen die je kunt gebruiken. Je krijgt van mij werkboeken om in te werken. Ook krijg je voordat de cursus begint een blok met stippen thuisgestuurd om notities en schetsen op te maken.

De Journal Academie staat op deze website in een online leeromgeving. Je krijgt toegang met je account.

De Journal Academie biedt hét stappenplan waarmee je jouw journal laat aansluiten op jouw behoeftes. Je leert niet alleen hoe je een bullet journal kunt beginnen, maar ook hoe je jouw journal opzet en  bijhoudt zodat hij voor jou blijft werken.

Omdat ik volledig overtuigd ben van de kwaliteit van deze training, geef ik garantie. Als je na de tweede module niet tevreden bent over het programma, krijg je jouw aanschafkosten terug min €7 administratiekosten. De voorwaarden daarvoor zijn:
 • Annulering kan alleen per e-mail (via [email protected]) met een duidelijke omschrijving waarom het programma niet aan jouw kwaliteitseisen voldoet.
 • Je stuurt me deze e-mail voordat les 3 is vrijgekomen in de online leeromgeving.
 • Je stuurt me jouw ingevulde werkboeken uit les 1 en 2 toe.
 • Je hebt de video’s van les 1 en 2 gezien en hebt de opdrachten volledig gemaakt.
 • Je bent actief lid geweest in de besloten online community en bent bij de eerste Q&A-sessie geweest.
Let op: het recht op annulering geldt niet als de onderwerpen of de inhoud van de modules zoals omschreven niet aansluit op persoonlijke behoeften en je dat vóór aanschaf van het programma al had kunnen beoordelen. Als niet aan deze voorwaarden is voldaan, vervalt het recht op garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaar direct je geld terug.

Klopt, het internet staat vol met informatie. Maar de kans is groot dat je verdrinkt in de hoeveelheid informatie en in alle mogelijkheden. Wees eens eerlijk: hoeveel heb je voor elkaar gekregen door het kijken van al die video’s of het bestuderen van blogs? In de Journal Academie leer je van A tot Z hoe jij jouw journal opzet en bijhoudt. Met concrete stappen die niet op het internet te vinden zijn en die voortkomen uit mijn jarenlange ervaring.

Daarnaast krijg je persoonlijke hulp van mij. Je leest op internet wel WAT je moet doen, maar niet HOE. In de Journal Academie leer je met concrete opdrachten wél HOE je je journal laat aansluiten op jouw behoeften. Ook krijg je toegang tot een geweldige groep met andere vrouwen die net als jij hun eigen journal aan het opzetten of bijschaven zijn.

Bovendien maak je door het doen van de investering een commitment. Het laat zien dat je jouw journal, en daarmee het creëren van rust in je hoofd, serieus neemt en bereid bent om daar tijd in te steken.

Dus: kom jij bij de Journal Academie?

Als je je aanmeldt voor de Journal Academie, hoef je het wiel niet zelf uit te vinden en neem ik je stap voor stap mee in de wondere wereld van het journalen. Zodat jij in 2 maanden ook een journal hebt die jou weer rust in je hoofd geeft. Gun jezelf die kleine investering in jezelf, zodat je er straks veel meer rust, tijd én journalplezier voor terug krijgt.

Twijfel je nog of heb je een vraag over de Journal Academie? Laat het mij weten via [email protected].
Leuk om van je te horen en ik help je graag verder!