Zomer journal inspiratie: 8 voorbeelden

De zomer staat voor de deur! Tijd om je journal klaar te maken voor dit seizoen, als je graag met thema’s werkt uiteraard. Zelf heb ik door de jaren heen meerdere zomerse pagina’s gemaakt. In deze blogpost deel ik graag 8 ideeën met zomer journal inspiratie met je.

Zomer in je journal: 8 ideeën

Memory journal

Het eerste waar ik aan denk bij de zomer in mijn journal, is het vastleggen van een zomerse herinnering. Het liefst een beetje creatief. Voor deze spread gebruikte ik twee vellen strand briefpapier van Nouk-san. Door de organische vorm links en de nep polaroid rechts lijkt het ineens heel anders dan briefpapier en vormt het toch een mooi geheel.

Maand

De tweede meest voor de hand liggende manier om de zomer in je journal te verwerken, is het aanhouden van een thema voor je maandopzet. Bijvoorbeeld voor juli of eventueel augustus. Dit is een simpele maand cover met een zon die stralen over de gehele pagina heeft.

Het is ook mogelijk om het iets uitgebreider te doen, namelijk met washi tape, kleurtjes en stickers. Het thema ijsjes is hierbij natuurlijk perfect voor in dit warme seizoen. Dit is een maandoverzicht, maar je kunt het thema voortzetten bij je gehele maandopzet.

Weekoverzicht

Werk jij liever per week? Ook dan een thema doorvoeren erg leuk zijn. Hier heb ik gebruik gemaakt van watermeloen inpakpapier en washi tape. Verder heb ik een weekindeling gemaakt voor iedere werkdag en het weekend. Links zou je eventueel nog taken of notities kunnen zetten.

Een maand overzien, maar wel per week? Ik heb deze opzet vorig jaar zomer gebruikt. Door de Dutch doors en tabbladen kon ik gemakkelijk navigeren, maar ook de tracker en taken van de gehele maand in een oogopslag zien. De stickers en de washi tape komen uit de Summer Vacation collectie.

Bucketlist

Nog een populaire pagina is een lijstje van dingen die je nog graag wilt doen, bijvoorbeeld in een bepaald seizoen. Oftewel een bucketlist. Deze is toegespitst op de zomer. De decoratie komt van dit notitieblok.

Eventueel kun je er ook een hele spread van maken. Het thema hoeft niet eens per se direct zomer te schreeuwen, het kan ook iets subtieler. Hoewel geel en zwart natuurlijk wel opvalt.

Quote

Zin om gewoon creatief bezig te zijn in je journal? Ook geen probleem. Met slechts stickers en een pen creëer je gemakkelijk een zomerse pagina in je journal. Bijvoorbeeld een quote, zoals op bovenstaand voorbeeld. Deze stickers zijn helaas niet meer verkrijgbaar.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *