Bullet journal inspiratie nodig? 9 voorbeelden

Ben je het begrip ‘bullet journal’ tegengekomen en wil jij graag starten met journalen? Kun je wel wat inspiratie gebruiken hiervoor? In dit blog deel ik 9 bullet journal voorbeelden voor verschillende indelingen.

Journal van Anouk

Bullet journal methode

Hoewel journalen al heel lang bestaat, heeft het begrip ‘bullet journal’ de laatste tien jaar de overhand genomen. In 2013 deelde Ryder Carroll namelijk zijn methode om over zijn eigen leerproblemen heen te komen: de bullet journal methode. Mensen in zijn omgeving vonden dit een geweldig systeem en dus besloot hij dit met de wereld te delen. Hoewel de methode bepaalde richtlijnen volgt, is het begrip inmiddels uitgegroeid tot een groter fenomeen. Weet echter: of je nou enorm creatief bent of dat je liever minimalistisch werkt, het kan en mag allemaal. Het gaat erom dat het voor jou werkt. Ook als je uiteindelijk geen bullet journal gebruikt, maar een andere vorm van journalen.

Bullet journal voorbeelden

Een bullet journal is te vullen met allerlei soorten collecties. Origineel start je met een index, een toekomstlog, een maandlog en dagelijkse logs. Echter zijn de mogelijkheden eindeloos, want je kunt het naar je eigen hand zetten. Dat is het fijne aan journalen. Om je een eindje op weg te helpen, heb ik wat bullet journal voorbeelden op een rijtje gezet. Inclusief link naar de desbetreffende inspiratie met meer mogelijkheden van dezelfde indeling.

Year in pixels

Mood tracker

Als je graag wilt bijhouden hoe jij je iedere dag voel, is een mood tracker een goede optie. Dit kan door middel van een ‘year in pixels’, maar ook met een korter tijdbestek.

Maandoverzicht

Eén van de standaard collecties volgens de bullet journal methode is het maandoverzicht. Dit zijn 5 verschillende vormen waarin je deze kunt gieten.

Weekoverzicht

Wat je voor een maand kunt doen, kan ook voor een week. Alleen heb je hiervoor veel meer verschillende mogelijkheden en betreft het een kortere tijdspan. Bekijk de verschillende indelingen voor een weekoverzicht. Deze bullet journal voorbeelden bieden veel inspiratie.

Habit tracker

Wil jij een bepaalde gewoonte af- of aanleren? Je doet het met een habit tracker, oftewel een gewoonte log. Dit zijn een paar ideeën hoe je deze zou kunnen vormgeven.

Toekomstlog

Nog een van de collectie uit de originele methode en dus een goed bullet journal voorbeeld is de future log. Hoe plan jij jouw toekomst in?

Budget planner

Moet je op de financiën letten of wil je graag sparen? Een budget planner is dan een goed idee. Dit zijn 6 ideeën voor jouw bullet journal.

Receptenboek

Je bullet journal is ook te gebruiken als referentie. Zo maakte ik bijvoorbeeld een receptenboek, onder andere met deze handige maaltijdlijst.

Voorbeeld van 101 things lijst in notitieboek

101 things

Heb jij komend jaar bepaalde dingen die je wilt doen of proberen? Leg het vast in een 101 things in 1 year lijst. Leuk voor alle kleine doelen.

Bingo

Wil je jezelf motiveren om iets te doen? Gebruik een bingo in je journal. Je kunt het gebruiken voor dingen die je nog wilt doen, maar ook om bijvoorbeeld een momentje voor jezelf te creëren.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *