Slaapproblemen? 4 ideeën voor een slaap tracker

Als werkende moeder van kleine kinderen weet ik er alles van: slaaptekort. In de nacht of juist ‘s ochtends vroeg. Omdat slaap essentieel is, kan het handig zijn om inzichtelijk te maken hoeveel slaap je krijgt. Dit zijn 4 voorbeelden van hoe een slaap tracker eruit kan zien.

Slaap tracker uren

Slaap tracker inspiratie

1. Allereerst kun je rijen maken voor iedere dag, waarbij je de tijden ieder in een hokje zet. De bovenstaande tracker is eigenlijk bedoeld om omgekeerd in te vullen. Wanneer je wakker bent dus, wat hier vaak rond de klok van 7 uur begint. Als je met een watervaste pen hebt geschreven, kun je eroverheen met een gekleurde highlighter of brush pen om aan te geven wat de tijden waren dat je sliep of juist wakker was.

  Slaap tracker lijntjes

  2. Schrijf je liever niet alle tijden voor iedere dag apart? Een tabel volstaat natuurlijk ook. Vervolgens kun je met lijntjes of een andere vorm aangeven wanneer je hebt geslapen. De tijden in dit voorbeeld zijn gericht op wanneer je slaapt.

  Slaap tracker grafiek

  3. Nog een tabel, maar dan in de vorm van een grafiek. Dit keer staan de dagen aan de bovenkant en de uren aan de zijkant. Hierbij geen je niet aan wanneer je geslapen hebt, maar hoeveel. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van stipjes met lijntjes daartussen, maar je kunt ook staven gebruiken.

  4. Nog een manier om het aantal uur slaap dat je hebt gehad bij te houden is met vormen. Dit kan een tekening zijn die opgedeeld is in meerdere delen of een vorm voor iedere dag, zoals in dit voorbeeld. Ik heb de hartjes gestempeld. Vervolgens kleur je iedere dag een hartje in met het aantal uur slaap dat je hebt gehad. Heb je gelijk een kleurrijke pagina in je journal.

  Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Pinterest

  Je las een blog van mij, Anouk

  Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

  Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

  Meer weten over mij?

  Meer tips en inspiratie ontvangen?
  Schrijf je in voor de mailinglijst!

  Reacties

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *