Inhoud

Je bullet journal bijhouden: 5 tips

Je herkent het vast: je begint enthousiast met journalen. Je hebt een notitieboek gekocht en je indeling gemaakt. Maar dan komt het belangrijkste: het daadwerkelijk invullen van je journal. Oftewel: je (bullet) journal bijhouden. Handig als je jouw journal graag als hulpmiddel wilt gebruiken. Om je hiermee een handje te helpen, geef ik je 5 tips.

5 tips om je journal bij te houden

1. Plan een vast moment. Of dit nou iedere maand, week of dag is: dat maakt niet uit. Als je maar weet wanneer je jouw journal erbij gaat pakken om hem in te vullen. Dit maakt het namelijk zoveel gemakkelijker om hem bij te houden, want je weet wanneer je het gaat doen. Je maakt het onderdeel van je vaste routine.

2. Zorg voor een fijne omgeving. Als je ontspannen bent op de plek waar je journalt, is het gemakkelijker om je te focussen op het journalen. Hierbij kan het gaan om je tafel of bureau waar je bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan het vrijhouden van deze plek zodat je meteen aan de slag kunt. Ook je omgeving doet er toe. Ga afleiding uit de weg en voeg toe wat je helpt om lekker te journalen, zoals je favoriete muziek.

3. Houd je (basis)materialen bij de hand. Welke schrijfwaren en hobby spullen gebruik jij vaak in je journal? Zorg ervoor dat je ze bij de hand hebt. Laat ze het liefst liggen in de buurt van de omgeving waar je (vaak) journalt bij je notitieboek. Als dit onderweg is, zou je je etui bijvoorbeeld in je tas kunnen laten. Op die manier kun je direct aan de slag zodra je gaat journalen.

4. Sluit je aan bij een sociale kring. Als je iets samen doet, doe je het sneller. Dat is wetenschappelijk bewezen en geldt dus ook voor journalen. Dit kan offline door bijvoorbeeld een journal date te plannen met een vriend(in), maar ook door je aan te sluiten bij een online community zoals het JouwJournal lidmaatschap. Hiervoor staan maandelijks twee inspiratiesessies gepland zodat we samen aan de slag kunnen als stok achter de deur.

5. Heb en houd plezier in het journalen. Als jij met tegenzin in je journal werkt, is dit niet echt motiverend om je journal bij te blijven houden. Maak het jezelf gemakkelijk.

Vind je het na het toepassen van deze tip nog steeds lastig om je journal bij te houden? In mijn online masterclass leer ik je hoe je een succesvolle strategie opstelt om je journal bij te blijven houden.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Hempenius, journalcoach voor drukke vrouwen. Als ondernemer en moeder weet ik als geen ander hoe het is om rust in je hoofd en balans in je leven te willen. Mijn oplossing? Journalen! Dit doe ik dan ook al jaren in allerlei verschillende vormen met succes. En ik wens jou dit ook toe! Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om een journal op te zetten én bij te houden. Want, je weet het: pen en papier zijn voor altijd.

Anderen bekeken ook

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *