Inhoud

Wat zijn morning pages?

Ben je vaak aan het piekeren? Is het altijd druk in je hoofd? Creëer rust in je hoofd door te journalen. Eén van de manieren waarop je dit zou kunnen doen, zijn morning pages. Maar wat zijn dit nou eigenlijk? En hoe je doe je dat? Ik leg het je uit in dit blog.

Wat zijn morning pages?

Het begrip verraad zichzelf eigenlijk een beetje. Morning pages zijn namelijk letterlijk vertaald ‘ochtend pagina’s’. Pagina’s die je ‘s ochtends volschrijft in je journal dus. Drie pagina’s om precies te zijn. Je schrijft ze elke ochtend, direct na het opstaan. Je schrijft gewoonweg op wat in je opkomt. Je hand blijft hierbij in beweging totdat je drie pagina’s vol hebt. Het is niet mogelijk om dit fout te doen. Je hoeft het niet terug te lezen en je corrigeert ook niks.

Schrijfoefening

Morning pages is een schrijfoefening. Het zorgt ervoor dat je je bewust wordt van gedachten, gevoelens, verwachtingen en overtuigingen die door je hoofd spoken. Je leert jezelf kennen, accepteren en waarderen. Je begint de dag als het ware met een schone lei, omdat je je hoofd al hebt opgeruimd. Als je net wakker bent, ben je creatiever en vrijer dan de rest van de dag. Als je het op een ander moment doet, krijg je dus een ander effect.

De methode Morning Pages is bedacht door Julia Cameron. In haar boek The Artist’s Way legt ze het uit als een schrijfoefening om je creativiteit te boosten. Mocht je hier meer over willen geven, raad ik aan om dit boek te lezen.

Tip: mocht je drie pagina’s erg veel vinden, zou je kunnen starten met één pagina of een klein boekje.

Lijkt het jou prettig om aan de slag te gaan met Morning Pages, maar vind je het lastig om te bepalen hoe en wat? Meld je aan voor de Journal Academie, dan gaan we hier stap voor stap mee aan de slag.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Hempenius, journalcoach voor drukke vrouwen. Als ondernemer en moeder weet ik als geen ander hoe het is om rust in je hoofd en balans in je leven te willen. Mijn oplossing? Journalen! Dit doe ik dan ook al jaren in allerlei verschillende vormen met succes. En ik wens jou dit ook toe! Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om een journal op te zetten én bij te houden. Want, je weet het: pen en papier zijn voor altijd.

Anderen bekeken ook

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *