Wat zijn morning pages?

Ben je vaak aan het piekeren? Is het altijd druk in je hoofd? Als werkende moeder komt dagelijks waarschijnlijk veel op je af. Creëer rust in je hoofd door te journalen. Eén van de manieren waarop je dit zou kunnen doen, zijn morning pages. Maar wat zijn dit nou eigenlijk? En hoe je doe je dat? Ik leg het je uit in dit blog.

Wat zijn morning pages?

Het begrip verraad zichzelf eigenlijk een beetje. Morning pages zijn namelijk letterlijk vertaald ‘ochtend pagina’s’. Pagina’s die je ‘s ochtends volschrijft in je journal dus. Drie pagina’s om precies te zijn. Je schrijft ze elke ochtend, direct na het opstaan. Je schrijft gewoonweg op wat in je opkomt. Je hand blijft hierbij in beweging totdat je drie pagina’s vol hebt. Het is niet mogelijk om dit fout te doen. Je hoeft het niet terug te lezen en je corrigeert ook niks.

Schrijfoefening

Morning pages is een schrijfoefening. Het zorgt ervoor dat je je bewust wordt van gedachten, gevoelens, verwachtingen en overtuigingen die door je hoofd spoken. Je leert jezelf kennen, accepteren en waarderen. Je begint de dag als het ware met een schone lei, omdat je je hoofd al hebt opgeruimd. Als je net wakker bent, ben je creatiever en vrijer dan de rest van de dag. Als je het op een ander moment doet, krijg je dus een ander effect.

De methode Morning Pages is bedacht door Julia Cameron. In haar boek The Artist’s Way legt ze het uit als een schrijfoefening om je creativiteit te boosten. Mocht je hier meer over willen geven, raad ik aan om dit boek te lezen.

Tip: mocht je drie pagina’s erg veel vinden, zou je kunnen starten met één pagina of een klein boekje.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *