Bullet journal kopen, waar moet je op letten?

Twee essentiële benodigdheden om te journalen zijn een notitieboek en een pen. Meer heb je niet nodig. Toch kan het een behoorlijke uitdaging zijn om de juiste te vinden. Er zijn immers veel mogelijkheden. Een bullet journal kopen, waar moet je op letten? Ik vertel het je in dit blog!

Bullet journal kopen

Je hoeft maar een (kantoor)boekhandel in de stad in te lopen om te weten: er zijn enorm veel verschillende notitieboeken. Klein en groot, dik en dun. Van allerlei verschillende merken. Ik kan en ga je niet vertellen welke de beste is, want dit is voor iedereen persoonlijk. Wat ik wel kan doen, is je een handje op weg helpen bij het kopen van een bullet journal. Dit zijn de punten waar ik op let:

Formaat

Allereerst is het van belang om na te gaan welk formaat bij je past. Als je veel informatie kwijt wilt op één pagina, is het niet handig om een klein formaat notitieboek te hebben. Dit is echter dan wel weer handig als je jouw journal mee wilt nemen onderweg.

Dikte papier

Met welke materialen ga jij in je journal werken? Vind je het erg als het papier wat ghosting geeft als je erin werkt? Deze vragen zijn belangrijk bij het bepalen van de dikte van het papier. Er zijn tegenwoordig notitieboeken van 70 grams tot 160 grams, misschien zelfs wel minder of meer, dus je hebt ruimte keuze. Je moet alleen even kijken wat het beste bij jouw past. Hoe dikker, hoe minder last van ghosting bijvoorbeeld.

Vormgeving papier

Niet alleen de dikte, maar ook de vormgeving van het papier kan doorslaggevend zijn. Persoonlijk werk ik het liefste met gestipt papier (dotted), omdat je hier alle kanten mee op kunt. Tekenen, schrijven… het is beiden mogelijk. Echter zijn er ook andere opties: lijntjes, blokjes en blanco. Kies de vormgeving die het beste bij jou past!

Open liggen

Een laatste belangrijke eigenschap waar je op moet letten bij het kopen van een bullet journal, is of het notitieboek open blijft liggen wanneer je erin werkt. Het hoeft je natuurlijk niet per se uit te maken, maar ik vind het persoonlijk erg fijn als ik niet constant bladzijden naar beneden hoef te duwen.

Extra’s

Verder zou je natuurlijk ook kunnen kijken naar extra’s zoals paginanummers, lintjes, penloop en meer. Zodra je weet waar jouw voorkeur ligt, weet je waar je op moet zoeken en jouw favoriete bullet journal kopen.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *