Inhoud

Migreren naar een nieuwe bullet journal

Als jij je journal (intensief) gebruikt, kan het zijn dat je (regelmatig) een nieuwe moet beginnen omdat de vorige vol is. Het kan echter zijn dat er in je oude journal nog informatie staat die je wilt gebruiken. Aangezien het niet zo handig is om beide notitieboeken tegelijkertijd te gebruiken, migreer je deze informatie naar je volgende notitieboek. Maar hoe doe je dat nou, migreren naar een nieuwe bullet journal? Ik leg het je uit in deze blog.

Migratie van oude naar nieuwe bullet journal

Migratie van oude naar nieuwe journal

Voordat je alles overzet naar je nieuwe journal, is het handig om te evalueren. Omdat je in een nieuwe bullet journal start, is dit het perfecte moment ervoor. Welke pagina’s en spreads uit je oude journal hebben gewerkt en welke niet? Noteer dit zodat je erachter komt wat je mee wilt nemen naar je nieuwe journal. Het liefst in je oude journal als daar nog plek voor is zodat je een naslagwerk creëert, maar anders op een apart blaadje.

Vervolgens bedenk je wat er eventueel moet worden verwijderd, aangepast of toegevoegd. Ook dit schrijf je op. Met deze informatie ga je namelijk bepalen wat je doelen zijn, welke indelingen je wilt gebruiken, welke materialen je gaat gebruiken en hoe je jouw indelingen wilt vormgeven in je nieuwe notitieboek.

Zodra je dit overzicht hebt, ben je klaar om je nieuwe journal in te richten. Als je het fijn vindt om te bepalen in welke volgorde je indelingen moeten worden opgezet, zou je dit overzicht ook nog kunnen maken voordat je hiermee start. Eventuele belangrijke informatie die in je oude journal stond, kun je dan ook overschrijven in je nieuwe. Succes!

Vind je het nou lastig om een nieuwe journal te starten en kun je wel wat hulp gebruiken bij het migreren van je notitieboek? Meld je aan voor de Journal Academie. We gaan dan samen stap voor stap aan de slag om dit te doen. Met behapbare opdrachten en begeleiding van mij.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Hempenius, journalcoach voor drukke vrouwen. Als ondernemer en moeder weet ik als geen ander hoe het is om rust in je hoofd en balans in je leven te willen. Mijn oplossing? Journalen! Dit doe ik dan ook al jaren in allerlei verschillende vormen met succes. En ik wens jou dit ook toe! Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om een journal op te zetten én bij te houden. Want, je weet het: pen en papier zijn voor altijd.

Anderen bekeken ook

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *