Zo maak je verschillende onderwerpen in je journal overzichtelijk! (Een key)

Wil jij gemakkelijk onderscheid maken en zien tussen bepaalde items en onderwerpen in je journal? Maak gebruik van verschillende symbolen of kleuren. En leg deze vervolgens vast in een legenda, oftewel een key. Dit is wat het is en hoe je het gebruikt.

Wat is een key?

Een key is dus een legenda van jouw (bullet) journal. Ik heb bullet tussen haakjes gezet, maar het is wel bedacht door de uitvinder van dit systeem Ryder Carroll. Je noteert erin welke symbolen en/of kleuren je gaat gebruiken in je journal en voor welke doeleinde deze dienen. Zo heb je bijvoorbeeld een stipje voor een taak, een rondje voor een evenement en een streepje voor een notitie. Dit zijn een aantal van de standaard keys uit de bullet journal methode. Uiteraard kun je ook voor iets anders kiezen, dat is helemaal aan jou.

Eventueel kun je ook een kleur toekennen aan een bepaald thema of onderwerp, zoals ik in het voorbeeld hierboven heb gedaan. In sommige notitieboeken is er zelfs een aparte ruimte voor een key. Dit is ook te zien op deze afbeelding. Het notitieboek dat ik hier gebruik, is afkomstig van Scribbles That Matter.

Hoe gebruik je een key?

Eigenlijk is een key dus een referentie voor jouw journal. Zo weet je altijd welk symbool en/of kleur je gebruikt voor een bepaald ding in je notitieboek. Als je het even niet meer weet, kun je deze er altijd bij pakken. Mocht je jouw journal dagelijks gebruiken, heb je hem nu misschien niet meteen nodig. Echter komt hij dan alsnog van pas als je hem er later weer eens bij pakt. Het kan immers zijn dat je het dan niet meer weet. Gebruik je altijd hetzelfde systeem? Dan is een key misschien niets voor jou. Voeg hem alleen toe als je er daadwerkelijk iets aan hebt.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *