Doelen opstellen met level 10 life

De eerste stap uit mijn stappenplan is om een doel op te stellen voor je journal. Dit hangt uiteraard nauw samen met de doelen die jij voor jezelf opstelt in een bepaald jaar. Eén van de manieren om dit te doen is met een level 10 life.

Pagina in notitieboek Mijn Bullet Journal van level 10 life

Wat houdt level 10 life in?

Wat is level 10 life? Dit is een concept dat Hal Elrod heeft bedacht en komt uit het boek The Miracle Morning. Hiermee track je jouw doelen via deze cirkel. Level 10 life is een manier om jouw doelen in 10 verschillende levensgebieden te scoren van 1 tot 10. Je kunt hier je vooruitgang mee tracken, maar ook ontdekken waar nog verbetering in zit. Dit zijn de tien gebieden:

  1. Persoonlijke groei en ontwikkeling
  2. Spiritualiteit
  3. Financieën
  4. Relatie
  5. Vrije tijd
  6. Carrière
  7. Goede doelen/geven
  8. Gezondheid en fitness
  9. Omgeving en huis
  10. Familie en vrienden

Uiteraard kun je ook je eigen gebieden maken. Dit heb ik ook gedaan. Uiteindelijk is het de bedoeling om overal een 10 op te scoren, hoewel ik betwijfel of dit echt realistisch is. Ik zie het eerder als een weergave van hoe je leven op dat moment is en wat je kunt doen om dit te verbeteren. In het notitieboek Mijn Bullet Journal heb je maar ruimte voor 8 zoals je ziet op het voorbeeld. Eventueel kun je ervoor kiezen minder te doen in dat geval, geheel eigen invulling te geven aan de gebieden zoals ik heb gedaan in het voorbeeld of een aparte pagina ervoor te maken.

Hoe gebruik je level 10 life?

Als je gebruik wilt maken van level 10 life, is het handig om een nulmeting te creëren. Dit doe je door alle gebieden te noteren en vervolgens een score te geven aan ieder gebied op de schaal van 1 tot 10 door dit in te kleuren. Dit kan dus in een cirkel, maar eventueel ook in een grafiek. Als je meer van cijfers houdt, kun je dit ook gewoon noteren uiteraard.

Vervolgens koppel je een doel aan ieder gebied om ervoor te zorgen dat het verbeterd. De acties die bij dit doel horen, zet je uiteraard op je to do lijst of in een tracker. Eén keer in de zoveel tijd evalueer je dit. Waar sta je dan? Kloppen je doelen nog? Dit vul je dan in en pas je aan.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *