4 online bronnen voor jouw journal inspiratie

Je wilt een journal starten, maar je hebt geen idee hoe je een opzet maakt. Handig om dan inspiratie te zoeken! Waar kan je dit vandaan halen? In dit blog deel ik 4 inspiratiebronnen om direct mee aan de slag te gaan.

4 inspiratiebronnen

Allereerst waarschijnlijk de meest praktisch, namelijk Pinterest. Dit is letterlijk een database met heel veel afbeeldingen. Zo ook van gemaakte journal pagina’s. Het enige wat je hoeft te doen, is te zoeken op de zoektermen waarmee jij graag aan de slag wilt. Tip: doe dit in het Engels, want hiermee krijg je veel meer resultaten. Als je een account hebt, is het tevens gemakkelijk om de inspiratie te bewaren voor laten: te ‘pinnen’.

Daarnaast is Instagram een rijke bron aan inspiratie voor journalen. Tevens een visueel medium waarop veel foto’s worden gedeeld van onder andere journal pagina’s. Net als videos trouwens, waarbij je kunt zien hoe een ander een bepaalde pagina opmaakt. Als je zoekt op journal zoektermen, kom je vanzelf bij hashtags en accounts uit die voor jou interessant zijn. Deze kun je dan volgen. Tevens is het mogelijk om individuele posts op te slaan, er zijn alleen geen handige mapjes zoals op Pinterest.

Dan heb je ook nog YouTube. Dit platform staat bomvol met videos, waaronder dus ook journal inspiratie. Ook hier kun je gericht zoeken en videos opslaan als iets je interessant lijkt. Het voordeel van deze videos is dat ze vaak uitgebreider zijn dan op Instagram, want een zogenaamde ‘Reel’ mag maar 1,5 minuut duren. Op YouTube worden vaak meerdere pagina’s achter elkaar gedeeld, zoals ik ook doe op mijn kanaal. Sterker nog: het wordt vaak uitgelegd.

Als laatste zijn er online communities, waaronder Facebook groepen. Zo kun je denken aan de Busy Women Journal Club waar je tips en inspiratie kunt halen als werkende moeder, maar er bestaan nog veel meer. Ieder soort journal heeft wel een groep waar je in terecht kunt. Binnen een groep kun je zoeken en posts zijn uiteraard op te slaan voor jezelf.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *