Review: Scribbles That Matter notitieboek

Eén van de bekende merken notitieboeken als het gaat om journalen is Scribbles That Matter. Je weet wel, met allerlei doodles op de vegan leren kaft. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. In deze blogpost deel ik mijn bevindingen over dit notitieboek met je.

A5 notitieboeken van Scribbles That Matter: Pro aubergine, vintage Iconic mint en Iconic mustard

Kaft

Scribbles That Matter staat bekend om hun doodles op de kaft. Zij noemen dit de iconische versie. Enkele jaren geleden waren dit allemaal losse tekeningen die verspreid waren over de kaft met hun naam in het midden. Inmiddels is het meer een collage en staat er alleen ‘STM’ op. Er is ook een blanco kaft beschikbaar. Er is keuze uit verschillende kleuren. De kaft is gemaakt van vegan leer, wat zacht aanvoelt. De doodles en tekst zijn erin gegraveerd. Zelf vind ik de doodles erg leuk. Het enige jammere is dat ze altijd hetzelfde zijn, op iedere kleur. Ik houd wel van variatie. Daarom heb ik van iedere versie maar één, zoals op de foto weergegeven.

Paginanummers en paginamarkering in Scribbles That Matter notitieboeken

Formaat

Het notitieboek van Scribbles That Matter is verkrijgbaar in twee formaten: A5 en B5. Persoonlijk vind ik B5 te groot, maar als je groot werkt of veel noteert kan het ook erg prettig zijn. Ik heb dit formaat daarom alleen in huis in de vorm van hun Dot Cross planner die ik voor zakelijke doeleinden gebruik. De boekjes in deze blogpost zijn A5.

Key pagina in Scribbles That Matter notitieboeken
Index pagina in Scribbles That Matter notitieboeken

Voorgedrukte pagina’s

In de Scribbles That Matter zijn een aantal pagina’s voorbedrukt. Zo is er ruimte om je key in te vullen en is er een index. Dit is gericht op de bullet journal methode, maar ook kan voor andere doeleinden worden gebruikt. Hoewel het handig is voor mensen die hiermee werken, vind ik het persoonlijk niet altijd prettig. Mijn mint versie van dit notitieboek gebruik ik bijvoorbeeld als memory journal. Hiervoor heb ik de key bijvoorbeeld niet nodig. Ook is er een pentest pagina. Op zich fijn, maar als je meerdere notitieboeken van STM zou gebruiken, heb je deze niet iedere keer nodig.

Gestipt papier in Scribbles That Matter notitieboeken

Papier

Het papier in het Scribbles That Matter notitieboek is door de jaren heen verbeterd. Waar ze begonnen met 120 grams gebroken wit papier in de ‘vintage’ versie (dit is geelachtig), hebben ze nu de keuze uit 120 of 160 grams spierwit papier. Hierbij ligt het er maar net aan wat je prettig vindt om mee te werken welk papier je het prettigste vindt. Ik gebruik de vintage mint versie bijvoorbeeld voor mijn memory journal en daarbij vind ik het gekleurde papier mooi. Voor mijn dagelijkse bullet journal vind ik tegenwoordig wit papier prettiger. Afhankelijk van welke materialen je gebruikt, kun je beslissen welke dikte het beste past. Het is fijn dat je hier zelf uit kunt kiezen.

Pen test in Scribbles That Matter notitieboeken

Pentest

Ik heb de pentest gedaan in de vintage versie, maar ook in de 160 grams iconic versie. Verschillende pennen zijn voor beiden prima te gebruiken. Het enige wat me opvalt, is dat de vintage versie met het gebroken wit 120 grams papier meer inkt op zuigt soms. Bij het dikkere papier zie je de tekst van de balpen aan de andere kant door het papier drukken (niet de inkt). Dat vind ik zonde, dus ik zou hier een gelpen of fineliner voor gebruiken. De fineliner wordt overigens bij ieder notitieboek meegestuurd, hoewel ik deze niet gebruik omdat ik deze soort pen zelf niet prettig vindt om hiervoor te gebruiken.

Penloop en vakje achterin in Scribbles That Matter notitieboeken
Elastiek en leeslintjes in Scribbles That Matter notitieboeken

Extra’s

De Scribbles That Matter notitieboeken zijn allemaal uitgerust met handige extra’s. Ieder notitieboek bevat namelijk een penloop (waar de fineliner in zit), een elastiek, twee leeslintjes en een vakje achterin. Zelf gebruik ik de penloop eigenlijk niet omdat ik mijn pen voor meerdere notitieboeken gebruik. Het vakje achterin gebruik ik alleen voor mijn memory journal. Het elastiek vind ik wel echt ideaal om het boekje mee te kunnen sluiten. De leeslintjes zijn heel handig voor een journal die je veel gebruikt op verschillende pagina’s. Ik zou zelf het liefst drie hebben, maar twee is ook al mooi.

Kortom: Scribbles That Matter heeft kwalitatief goede notitieboeken om in te journalen. Het is alleen afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren of het bij jou(w doelen) past.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *