Wat is de beste brush pen?

Wil je graag aan de slag met brushlettering en weet je niet zo goed met welke pen je moet beginnen? Of ben je al een tijdje bezig, maar ben je benieuwd wat nou de beste brush pen is? In dit blog help ik je op weg een keuze te maken in de juiste voor jou.

5 soorten brush pennen

Beste brush pen: 5 punten om op te letten

De keuze voor een brush pen is namelijk persoonlijk. De één kan beter overweg met een harde punt en de ander vindt het fijner om met een zachte(re) punt te werken. De beste brush pen is dus niet algemeen te bepalen, maar afhankelijk van jouw voorkeuren. Bij het Googlen had je vast graag een kant-en-klaar antwoord gekregen, maar die kan ik je helaas niet bieden. In deze gids bespreek ik de voor- en nadelen van verschillende aspecten zodat jij een weloverwogen keuze maakt. Pak pen en papier bij de hand om jouw keuzes op een rijtje te zetten: zo is het straks gemakkelijker zoeken.

Dikte

Als eerste is het praktisch om te bedenken met welke dikte je wilt werken. Als het voor titels is, kan het handig zijn om voor een dunne punt te gaan. Als het voor highlighten is, zoals ik een brush pen vaak gebruik in mijn journal, kan een bredere juist prettiger zijn.

Hardheid

Iets wat eigenlijk gepaard gaat met de dikte van je penpunt, is de hardheid ervan. Handig om te weten: hoe harder de punt, hoe beter je de stroken kunt beheersen. Hoe breder de punt, hoe zachter hij vaak is. Over het algemeen wordt aangeraden om eerst met een harde punt te starten als je nog geen ervaring hebt. Zeker in je journal kan dit praktisch zijn.

Kleuren

Wat ook van belang kan zijn, zijn het aantal kleuren dat er beschikbaar zijn van een bepaalde brush pen. De één heeft alleen een zwarte beschikbaar terwijl de ander ruim 100 kan hebben. En alles daar tussen in. Niet alleen het aantal kleuren, maar ook het soort kleuren kunnen bepalend zijn. Onderzoek dit eerst voordat je een keuze maakt.

Soort punt

Daarbij bestaan er verschillende soorten punten. De ene brush pen heeft een vilten punt terwijl de ander van nylon is gemaakt. Ook heb je punten van vezel. Dit heeft invloed op hoe lang een brush pen mee kan gaan. Vezel gaat hierbij het minst langst mee, nylon het langst.

Prijs

Als laatste is het budget belangrijk. Brush pennen zijn namelijk verkrijgbaar tussen de €0,40 en €3,95 per stuk ongeveer. Het is maar net hoeveel je te besteden hebt. Goedkoper betekent vaak wel iets minder kwaliteit, maar er zijn genoeg brush pennen die zowel in kwaliteit als prijsklasse goed zijn.

Jouw beste brush pen

Als het goed is, heb je nu een lijstje gemaakt met de eigenschappen van een brush pen die voor jou belangrijk zijn. Hiermee kunt je vervolgens op zoek naar de pen die het beste bij jou past.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *