TESTEN VOOR GEBRUIK*      GEPERSONALISEERDE JOURNALS      ZOWEL PAPIERWAREN ALS HOBBYARTIKELEN

BLACK FRIDAY DEALS

geldig van vrijdag 26 november t/m maandag 29 november

Wat is het beste merk fineliner?

Ben jij op zoek naar een fineliner en zie jij door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek, want er bestaan allerlei merken die een fineliner op de markt hebben gebracht. JouwJournal.nl heeft er bijvoorbeeld vier in het assortiment: Faber Castell, Tombow, Staedtler en Micron Pigma van Sakura. Maar: wat is het beste merk fineliner?

Faber Castell, Tombow, Staedtler en Micron Pigma?

Vergelijking merken

In de afgelopen jaren heb alle merken gebruikt voor handlettering, doodles, illustraties en bullet journaling. Ik heb de fineliners van Micron Pigma, Staedtler, Tombow en Faber Castell  dus uitgebreid getest. Ik heb de voor- en nadelen van ieder merk voor je op een rijtje gezet.

Micron Pigma

Micron Pigma is het meest bekende merk voor fineliners onder creatievelingen. Het zijn pennen van 13,5 cm lang, dus het is een handzaam formaat. Ze hebben een soort van beige kleur aan de buitenkant, maar ze bevatten zwarte pigment inkt dat watervast is en niet wegveegt. Er zijn zeven verschillende diktes verkrijgbaar (waarvan zes verkrijgbaar in het assortiment), wat erg handig is voor handlettering en illustraties. Micron Pigma fineliners zijn lichtgewicht, kunnen zonder dop een tijdje mee zonder dat ze uitdrogen en liggen goed in de hand. De Micron Pigma fineliner van Sakura is niet al te duur, maar ook niet de goedkoopste.

Micron Pigma fineliner bestellen!

Staedtler

Staedtler fineliners zien er bijna hetzelfde uit als Micron Pigma fineliners qua formaat en uiterlijk. Het enige verschil is dat ze donkergrijs zijn aan de buitenkant. De inkt is ook watervast, maar kan helaas wel iets wegvagen als je gumt. Hoewel de inkt zwart is, kan dit donkergrijs uitvallen als je aan het illustreren of handletteren bent. Er zijn tien verschillende diktes verkrijgbaar (waarvan zes verkrijgbaar in het assortiment), wat erg handig is als je voorgaande aan het doen bent. Staedtler fineliners zijn iets zwaarder dan Micron Pigma fineliners, kunnen 18 uur zonder dop zonder uit te drogen en liggen ook goed in de hand. De fineliner van Staedtler zijn het goedkoopste uit dit rijtje en doen zeker niet onder qua kwaliteit.

Staedtler fineliner bestellen!

Tombow

Tombow ken je misschien het beste van dual brush pens en fudenosukes, maar er bestaan ook fineliners: drawing pens! De pen is 14 cm lang, heeft een donkerblauw uiterlijk en bevat zwarte pigment-inkt op waterbasis. Er zijn in totaal drie verschillende diktes punten. Het verschil is hierdoor duidelijk te zien, maar er dus minder variatie in drikte. Tombow drawing pens zijn lichtgewicht en liggen goed in de hand. De fineliner van Tombow kosten evenveel als een Micron Pigma.

Tombow drawing pen bestellen!

Faber Castell

Faber Castell fineliners zijn gericht op illustratoren, maar juist daarom zijn ze wel mooi. De pen is 13,8 cm lang, heeft een zwart uiterlijk en bevat Indische zwarte inkt dat watervast en licht bestendig is. Er zijn vier verschillende diktes verkrijgbaar als fineliner waarbij het verschil duidelijk is te zien, maar is ook verkrijgbaar in andere puntsoorten. Faber Castell Pitt Artist zijn lichtgewicht, kunnen helaas niet erg lang zonder dop voordat hij uitgedroogd is (even krassen voordat je weer begint) en liggen goed in de hand. De fineliner van Faber Castell is het duurste van allemaal, maar de kwaliteit is absoluut in verhouding.

Faber Castell Pitt Artist bestellen!

Beste merk fineliner?

Maar, wat is dan nu het beste merk fineliner? Als je kijkt naar de voor- en nadelen hierboven, komt de Micron Pigma fineliner van Sakura als beste uit de test. Deze fineliner wordt dan ook het meeste gebruikt door creatievelingen en is algemeen bekend. De overige merken doen overigens zeker niet onder qua kwaliteit en uiteindelijk is het ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ik gebruik bijvoorbeeld relatief vaker een Staedtler, maar ook Faber Castell Pitt Artist pennen heb ik in het verleden veel gebruikt. En als je graag bij één merk blijft en je dual brush pennen gebruikt, kan ik me voorstellen dat je graag gebruik maakt van de Tombow drawing pen. Klik op de zwarte knop bij ieder merk om jouw favoriet te bestellen.

Weet jij nog steeds niet wat het beste merk fineliner voor jou is? Test iedere fineliner dan gratis* door op deze link te klikken! 

Laatste blogs

Wat is de beste brush pen?

Wil je graag aan de slag met brushlettering en weet je niet zo goed met welke pen je moet beginnen? Of ben je al een tijdje bezig, maar ben je benieuwd wat nou de beste brush pen is? Ik zet de verschillende soorten voor je op een rijtje in dit blog en vertel je...

6 journal pagina ideeën voor Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land! Wil jij deze feestelijke gelegenheid in jouw journal verwerken? Ik heb 6 journal pagina ideeën voor Sinterklaas op een rijtje gezet. 6 journal pagina ideeën voor Sinterklaas Verlanglijstje Ga jij pakjesavond vieren en/of lootjes...

Unboxing stationery box oktober 2021: feestdagen

Dit was de stationery box van oktober 2021 met het thema feestdagen! In de video laat ik zien welke papierwaren erin zitten van Nouk-san, Echo Park, Studio Ins & Outs, Faber Castell en Pentel. Wil jij deze editie ook graag scoren en/of een abonnement op de...

Cadeautips voor journalers

De feestdagen staan voor de deur! Vind jij het ieder jaar weer een uitdaging om cadeaus uit te zoeken? Met deze gids scoor je gemakkelijk het ideale cadeau voor een journaler. Deze cadeautips kan ik je van harte aanraden. CreaChick Is jouw dochter, vriendin, moeder of...

Wat is de beste bullet journal?

Bullet journals zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je keuze niet alleen uit verschillende merken zoals Mijn Bullet Journal, maar ook in het formaat en het soort papier bijvoorbeeld. Ook verschillende de kaften nog wel eens van elkaar. Ben jij op zoek naar...

Leg jouw leven vast op papier!

Yes! Het is eindelijk zover: JouwJournal.nl is een feit! Vandaag openen de virtuele deuren tot de webwinkel met allerlei journal benodigdheden. Eerder stond alles op Post & Papier, maar daar kun je voortaan terecht voor postartikelen. Toch zijn de webwinkels wel...

Over JouwJournal.nl

JouwJournal.nl is jouw (web)adres voor journalbenodigdheden. Let jouw leven vast op papier! Mijn passie voor papier, illustratie en creativiteit zorgt ervoor dat ik met veel liefde en plezier werk om de mooiste papierwaren voor jou te maken, te selecteren en te verpakken.

Contact

Contact

JouwJournal.nl
Van Goghlaan 40
8442 HW Heerenveen
Dit is géén bezoekadres!

E-mail: anouk@jouwjournal.nl
Telefoon: +631 3888 3686
WhatsApp: +631 3888 3686
Direct bereikbaar op ma, di ochtend, wo ochtend, do middag en vr ochtend. Daarbuiten duurt het langer voordat ik reageer.

Bedrijfsgegevens

KvK nummer: 52800857
BTW nummer: NL002255673B49

Rekening
256614318 t.n.v. Nouk-san
IBAN: NL84 KNAB 0256 6143 18
BIC: KNABNL2H