Digitaal journalen in GoodNotes

Journalen doe je van oorsprong met pen en papier. Is dit niks voor jou, maar wil je wel graag met de hand blijven schrijven? Begrijpelijk! Ga dan aan de slag in de app GoodNotes. Zo behoudt je de voordelen van het schrijven met de hand, maar is het ook mogelijk om te typen én hoef je geen extra spullen mee te nemen als je de deur uit gaat. Wat is GoodNotes en hoe werkt dit? Ik leg het uit in deze blogpost.

Digitaal journalen in GoodNotes

Wat is GoodNotes?

GoodNotes is een betaalde app voor op je tablet, telefoon en computer om notities te maken. De letterlijke omschrijving is: ‘om je papieren notitieboeken te vervangen en digitaal notities te maken’. Voor de prijs van één echte notitieboek kun je digitaal onbeperkte notitieboeken aanmaken. Hoewel het een app is voor alle apparaten, is een tablet met pencil het beste om mee te journalen als je met de hand wilt blijven schrijven. Dit is dan ook waar de app oorspronkelijk voor bedoeld is.

Nieuw notitieboek aanmaken in GoodNotes

Hoe werkt GoodNotes?

Notitieboek aanmaken

Om te journalen, maak je een notitieboek aan in de GoodNotes app. Geef deze een naam, kies een omslag en bepaald welk papier je wilt gebruiken. Stipjes papier is beschikbaar. De omslag is alleen voor in het overzicht, hoewel hij ook wordt toegevoegd aan het notitieboek. Als je geen omslag gebruikt, zie je de eerste pagina in het overzicht. Het is ook mogelijk om PDF bestanden te importeren om in te werken.

Voorbeeld van weekoverzicht en maandoverzicht in GoodNotes

Notitieboek gebruiken

Vervolgens kun je meteen aan de slag om notities te maken. Of in het geval van journalen je eerste indeling op te zetten. Dit kun je door middel van verschillende tools: pen, gum, markeerstift, vormen lasso, stickers, foto’s en typen. Je kunt het dus zo vormgeven als jij het wilt. Er zijn zelfs handige tools zoals het trekken van een lijn. Twee voorbeelden van indelingen staan in deze blogpost. Als je geen gebruik maakt van stickers, washi tape e.d. is het eigenlijk hetzelfde als journalen in een notitieboek. Alleen dan digitaal.

Voorbeeld van habit en mood tracker in GoodNotes
Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *