Dit is waarom ik in een bullet journal werk in plaats van een planner

Plannen is iets wat ik enorm graag doe. Ik houd ervan om georganiseerd door het leven te gaan. Het zal je dan ook niks verbazen dat ik mijn zaken op school altijd goed voor elkaar had, door middel van een agenda of planner. Toch ben ik uiteindelijk overgestapt op een bullet journal. Dit is waarom.

Bullet journal en common planner 2024

Agenda of planner

Toen ik naar de middelbare school ging, kreeg ik voor het eerst een schoolagenda in mijn handen. Al vrij snel ontdekte ik de voordelen van het plannen. Mijn hersenen gaan daar goed op. Volgens mij heb ik alle boekjes van school nog steeds op zolder liggen. Hoe heerlijk is het om informatie bij de juiste data neer te kunnen pennen? Zeker een schoolagenda is ideaal als je studeert, omdat hij gericht is op de lesuren van school. De voorbedrukte pagina’s zijn hiervoor echt ideaal.

Beperkingen van een agenda of planner

Naar mate ik ouder werd en dus meer dan alleen school moest plannen, merkte ik echter dat ik tegen beperkingen aan begon te lopen in planners. Omdat het voorgedrukt is, wordt je namelijk beperkt in de ruimte die je hebt. Of heb je soms teveel daar waar je het niet nodig hebt. Ook kunnen er pagina’s in staan die jij niet gebruikt of op een andere manier zou willen indelen. Om het zo te laten werken dat het voor jou werkt, moet je dus op zoek naar dé planner die voor jou werkt.

Weekoverzicht in bullet journal en common planner 2024

Bullet journal

Maar: waarom zou je op zoek gaan naar een planner die qua indeling aansluit op jouw behoeftes als je hem net zo gemakkelijk kan maken? Hoewel ik enthousiast werd door het creatieve aspect van journalen, ontdekte ik al vrij snel dat het er nog een voordeel was. Ik kon mijn indelingen namelijk ineens precies aansluiten op waar ik behoefte aan had. De onderdelen en ruimte van een indeling waren nu aan mij om op te zetten. Door de jaren heb ik dit dankzij het bullet journal systeem steeds kunnen aanpassen wanneer dit nodig was, in plaats van te wachten tot een nieuw jaar omdat ik mijn planner nu eenmaal al had.

De vrijheid die een bullet journal biedt is voor mij de reden dat ik geen voorgedrukte planner meet gebruik. Ik kan het hierdoor helemaal mijn eigen maken.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *