Gum vs kneedgum: welke is het fijnste voor journalen?

Schets jij jouw indeling eerst in je bullet journal voordat je met pen aan de slag gaat? Als je opzet eenmaal staat, wil je de potloodstreken uiteraard graag weghalen met een gum. Maar er bestaan twee soorten gummen. Een normale gum en een kneedgum. Welke is het fijnste voor journalen? Ik laat je het verschil zien.

Gum vs kneedgum

Kneedgum

De kneedgum is verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar ik gebruik een standaard grijze. De voornaamste reden waarom ik zelf een kneedgum gebruik, is omdat deze geen resten achterlaat wanneer je gumt. Verder is het handig dat-ie kneedbaar is in een bepaalde vorm. Soms is dit echter ook een nadeel, want kleine details gummen gaat lastig.

Normale gum

Dan heb je nog de normale gummen zoals je een gum zou verwachten. Achterop verschillende potloden zit ook zo’n soort gummetje. Normale gummen laten wel resten achter, maar hebben een vaste vorm. Hierdoor kan het gemakkelijker zijn om te gummen. Grote oppervlakten moeten met een hele kant en kleine details met een hoekje. Als de hoekjes afgevlakken, wordt dit wel lastiger.

Gum vs kneedgum

Gum vs kneedgum

Om in te gaan op de daadwerkelijke overeenkomsten en verschillen bij de normale gum vs kneedgum, kan ik kort en krachtig zijn. De gum heeft een vaste vorm en laat resten achter. De kneedgum kan allerlei vormen aannemen en laat geen resten achter. Op bovenstaande foto is te zien dat beide gummen het even goed doen. Het prijsverschil is ook minimaal.

Persoonlijk heb ik voorkeur voor de kneedgum. Dat het geen resten achter laat weegt voor mij sneller dan dat ik een bepaalde potloodstreek even opnieuw moet tekenen als ik het per ongeluk weg gum.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *