Review: Archer & Olive notitieboek

Halverwege vorig jaar ben ik overgestapt naar notitieboeken van Archer & Olive. Ik kende dit Amerikaanse merk al jaren, maar nu werd ik verliefd. Er zitten namelijk echt parels tussen wat betreft ontwerpen en de kwaliteit is goed. Uiteraard is A&O niet voor iedereen geschikt, maar ik deel graag mijn bevindingen met je.

Kaft

De reden dat ik verliefd werd op de notitieboeken van Archer & Olive: de hardcover kaften. Als stationery lover kon ik mijn hart niet op toen ik ontdekte dat ze van slechts enkele ontwerpen naar een hele reeks aan collecties waren gegaan. Tot voor kort bestonden deze altijd uit een icoontje op de voorkant, gedrukt op een gekleurde achtergrond. Intussen brengen ze ook fullcover ontwerpen uit en die zijn nog mooier. De kaften zijn gemaakt van linnen of vegan leer. Ze zijn stevig. Bij mij hebben ze het nog niet begeven.

Formaat

Archer & Olive is het enige merk van notitieboeken met gestipt papier dat ik ken dat zoveel verschillende formaten notitieboeken verkoopt. Uiteraard kun je er terecht voor A5 en B5, de meest standaard formaten. A6 en B6 zijn ook geen probleem. Mocht je naar een vierkante, lange (TN) of extra grote journal (letter) zoeken is dit ook mogelijk. Niet alle ontwerpen zijn verkrijgbaar in alle formaten, maar er zijn zeker genoeg opties. Echt ideaal als je een afwijkende voorkeur hebt qua formaat. Zelf ben ik aan het testen welke het beste bevalt.

Papier

Archer & Olive staat bekend om het dikke papier. Ik denk dat het een van de eerste merken is die hiermee begon. De notitieboeken bevatten namelijk 160 grams spierwit papier. Althans, de meesten dan. Soms wijken ze af naar zwart of kraft, maar ook waterverf. De meeste journals bevatten gestipte pagina’s, maar ze hebben ook versies met gelinieerd of blanco papier. 

Ik vond het heel lang onnodig om voor mijn bullet journal zulk dik papier te gebruiken, maar ik moet zeggen dat het goed bevalt. Als ik gebruik maak van brush pennen of andere materialen met meer inkt, hoef ik me nu geen zorgen te maken over ghosting of bleeding.

Pentest

Ik noemde het net al, maar van ghosting of bleeding is bij Archer & Olive notitieboeken eigenlijk geen sprake. Zolang je met pennen schrijft en niet al te wild bent met inkt of water, kan het papier het hebben. Dat gezegd hebbende: het papier is ongecoat. Het papier kan dus veel in zich opnemen. Een vulpen schijnt er niet al te fijn op te werken.

Extra’s

De notitieboeken van Archer & Olive zijn voorzien van de standaard extra’s: twee leeslintjes (waarvan één met een bedeltje van het logo), een elastiek, een penloop en een vakje achterin. Zelf gebruik ik eigenlijk alleen de eerste twee, dus de rest is voor mij niet per se nodig.

Kortom: Archer & Olive heeft kwalitatief goede notitieboeken om in te journalen. Het is alleen afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren of het bij jou(w doelen) past.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *