Check of je gevoel klopt met een moodtracker: dit zijn 7 ideeën hoe

Heb jij snel het idee dat je je vaak slecht voelt? Het kan nuttig zijn om een moodtracker bij te houden. Zo creëer je gemakkelijk een overzicht van hoe je je hebt gevoeld in een bepaalde periode. En check je dus of je gedachten kloppen. Om je wat journal inspiratie te geven, heb ik 7 moodtrackers voor je op een rijtje gezet.

Year in pixels

Moodtracker ideeën

Jaar

1. Het eerste idee voor een moodtracker is misschien wel de meest populair: een ‘year in pixels‘. Dit betekent dat je een jaar aan gevoelens kwijt kun in één overzicht door de dagen verticaal en de maanden horizontaal te plaatsen in een schema. Vervolgens kleur je iedere dag een vakje in met jouw gevoel van die dag. Aan het eind van de jaar heb je een handig overzicht.

Maandelijkse mood tracker ideeën: cirkel met dagdelen en ballonnen met gezichtjes

Maand

Dan een aantal trackers voor een hele maand. Deze komen in allerlei ontwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar ik heb enkele voorbeelden op een rijtje gezet.

2. Een cirkel waarbij je per dagdeel kunt aangeven hoe je je voelt. Want we weten allemaal: je voelt je niet altijd de gehele dag hetzelfde. En meteen een extra voorbeeld van hoe in te vullen als je geen kleurtjes wilt gebruiken, namelijk een patroontje per gevoel.

3. Ballonnen! Leuk voor in je verjaardagsmaand bijvoorbeeld. Leuk om gezichtjes in de tekenen als variatie op kleurtjes en patroontjes. Of andere doodles natuurlijk.

Maandelijkse mood tracker ideeën: plant en roos om in te kleuren

4. Een liefhebber van planten? Gebruik eentje waaraan genoeg blaadjes zitten voor een hele maand. Leuk om een beetje dezelfde tinten te gebruiken tijdens het inkleuren. Zo heb je én een overzicht én een kleurrijke tekening aan het einde van de maand!

5. Hetzelfde geldt voor de roos. Leuk als je in een bloemen thema werkt bijvoorbeeld.

Maandelijkse mood tracker ideeën: hartjes

6. Wil je het liever simpel houden of gewoon wat liefde aan jezelf geven? Misschien zijn hartjes dan wel een leuke variant. Simpel, maar wel erg schattig (en hopelijk effectief)!

Maandelijkse mood tracker ideeën: mandala

7. Als je niet alleen wilt kleuren, kan het lonen om het aantal dagen in steeds groter wordende cirkel te tekenen. Na het kleuren kun je er een mandala van maken. Op het voorbeeld staat alleen een beginnetje, maar bedenk je eens hoe leuk dat eruit ziet aan het eind van de maand!

Week

Dan heb je ook nog de optie om je gevoel per week bij te houden. Deze worden meestal opgenomen in een weekly’s. Vaak in de vorm van een simpel tabelletje. Soortgelijk aan de ‘year in pixels’, maar dan natuurlijk met de weergave van een week. Houd je een dagboek bij? Dan zou je het zelfs per dag kunnen noteren, hoewel je hiermee geen overzicht maakt.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *