8 ideeën voor future logs: leg je toekomstige afspraken en taken vast

Als jij je journal gebruikt als planner of bullet journal, is het handig om toekomstige afspraken en taken vast te leggen. Immers: voor rust in je hoofd is het niet alleen nodig om het heden te organiseren, maar ook om de toekomst te plannen. Zeker als dit is voor al je gezinsleden. Dit doe je in een future log, oftewel een toekomst log. Het neemt eigenlijk de functie van een agenda over. Maar dan een in vorm die voor jou werkt. Dit zijn 8 ideeën voor future logs.

Future log: 3 minikalenders met horizontale vakken

Future log inspiratie: 8 ideeën

De eerste optie is om een mini kalender te maken met daarnaast een vak om op te schrijven wat op welke dag plaatsvindt. Zo weet je namelijk op welke dag een bepaalde datum valt als je hieraan wilt refereren. Eventueel kun je in deze vorm zelfs twee rijtjes kwijt indien nodig. Er passen in die geval 3 op één pagina, dus heb je 4 pagina’s nodig voor een heel jaar.

Future log: 4 minikalenders met horizontale vakken

Ditzelfde idee kun je ook gebruiken voor 4 maanden per pagina, waardoor je 3 pagina’s nodig hebt als je een heel jaar in je journal kwijt wilt.

Future log met 12 mini kalendertjes

Wil je geen afspraken of taken noteren, maar vind je het wel handig om een overzicht te hebben wanneer iets plaatsvindt of een bepaalde dag is? Maak dan een pagina met 12 mini kalendertjes. Dagen waarop iets is, kun je vervolgens een kleur geven of omcirkelen.

Heb je geen rust of tijd om deze kalender helemaal uit te schrijven? In het JouwJournal-lidmaatschap staat een kant-en-klare ‘year at a glance’ met deze minikalendertjes voor je klaar.

Future log met 6 vierkante vakjes

Heb je niet zoveel toekomstige plannen en heb je geen referentie qua dagen nodig? Dan kun je ook kleine vakjes maken. Hierdoor passen er 6 maanden op één pagina, waardoor je maar één spread nodig hebt voor een heel jaar.

Future log: 6 halve verticale vakjes

Dit is eigenlijk hetzelfde idee, maar in plaats van 2 vierkantjes naast elkaar, heb je ruimte voor 3 rechthoekjes. Ideaal als je het prettig vindt verticaal te werken.

Future log: 4 verticale vakken

Vind je het prettig om iets meer ruimte te hebben voor iedere maand, kun je ook 4 maanden op één pagina doen. Je bent dan 3 pagina’s kwijt voor een heel jaar.

Future log: 3 verticale vlakken

Het is ook mogelijk om alle dagen van een maand uit te schrijven. Het voorbeeld klopt niet helemaal omdat ik pas achteraf bedacht dat dit een handige lay-out voor deze mogelijkheid was, maar het idee is hetzelfde. Je schrijft alle dagen van de maand op waar je dan een afspraak of taak naast kunt zetten. Handig als je niet meer dan één ding per dag wilt of hoeft te noteren. In dit geval passen er 3 maanden op één pagina, maar hier kun je natuurlijk ook 2 of 4 van maken bijvoorbeeld.

Alastair methode future log

Als laatste in het overzicht van future log ideeën kun je ook alle toekomstige afspraken en taken in één overzicht zetten, namelijk de Alastair methode. Hierbij schrijf je alle maanden van het jaar links en de afspraken en taken rechts. Je kunt vervolgens aangeven bij de maanden op welke dag de bepaalde afspraak of taak plaatsvindt. Dit kan door elkaar heen, je hoeft hierbij geen rekening te houden met ruimte. Ook is het gemakkelijk en sneller op te zetten.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *