101 things in 1 year: kleine doelen voor jouw jaar vastleggen

Heb je een aantal projecten en taken die je graag wilt afronden, maar niet aan toe komt op de één of andere manier? Dingen zoals het maken van fotoboeken blijven links liggen. Of dingen die je nog graag zou willen proberen? Om er een jaardoel van te maken is misschien een beetje groots, maar je wilt er toch graag dit jaar mee bezig. Snap ik! Ik heb dat ook. Leg ze vast in een 101 things in 1 year lijst.

Voorbeeld van 101 things lijst in notitieboek

101 things in 1 year

101 things in 1 year is een lijst waarop je dingen die je nog graag wilt doen kunt vastleggen. Origineel is het idee voor 101 dingen in 1001 dagen, wat neer komt op 2,75 jaar. Persoonlijk vind ik dat te ver weg. Vooral omdat ik relatief kleine projecten en taken op mijn lijst zet. Het zijn geen grote doelen die ik ieder jaar opstel en regelmatig op reflecteer. Simpelweg afvinken geeft al een voldaan gevoel. Of is het maar om het geprobeerd te hebben.

Overigens heb ik nog niet alle 101 dingen ingevuld. Alleen de dingen die ik op dit moment graag dit jaar zou willen doen. Daar komen gaandeweg het jaar vanzelf meer bij. Het functioneert voor mij eigenlijk een soort toekomstlog. Alleen in plaats van specifieke weken of maanden, kan het gehele jaar door. De dingen zouden echter ook niet passen op mijn ‘someday, maybe’-lijst (op een dag misschien), want dan kan het bij wijze van spreken over 10 jaar nog steeds.

Opzet

In het blog over mijn 2024 opzet liet ik de opzet van mijn 101 things in 2024 al zien. Het zijn twee spreads, oftewel vier pagina’s, die na elkaar komen. Om de header niet twee keer te hoeven maken, heb ik er een Dutch door van gemaakt. Op iedere pagina staan 25 items, behalve op de laatste, daar staan 26. Om duidelijker onderscheid tussen de items te maken, heb ik iedere tweede lijn ingekleurd met een Tombow Dual Brush pen 990.

Deze opzet is gemaakt in een A5 notitieboek van Archer & Olive. Het kraft papier komt ook bij hen vandaan. De decoratie komt van The Washi Tape Shop. Een variatie op deze indeling is 101 dingen op 3 pagina’s schrijven met een beetje ruimte voor de titel. Mocht je in een groter of kleiner notitieboek werken, heb je misschien wel minder of meer ruimte. Het is even een kwestie van uittellen, maar vervolgens heb je er een jaar plezier van.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *