Je journal als receptenboek

Vind jij het leuk om te koken? Of vind je het gemakkelijk om te noteren hoe je een bepaald gerecht maakt? Start een receptenboek! Ideaal om je kookkunsten vast te leggen en een referentie voor later te hebben.

Inhoudsopgave receptenboek

Journal als receptenboek

Natuurlijk bestaan er genoeg receptenboeken die je zo in de winkel kunt kopen. Zowel met voorbedrukte recepten die door anderen zijn gemaakt als invulboeken waar je per pagina of spread één recept kwijt kunt. Fijn, maar dit is natuurlijk niet helemaal eigen en het kan enorm beperken qua ruimte. Daarom ben ik mijn eigen receptenboek gestart.

Stiekem had ik al een klein boekje met daarin enkele recepten die ik van mijn moeder heb gekregen. We aten deze gerechten vaak toen ik nog thuis woonde en ik wilde ze graag zelf ook op tafel kunnen zetten. Wat ik tot de dag van vandaag nog steeds doe. De meesten ken ik inmiddels uit mijn hoofd, maar toch vind ik het fijn om een referentie te hebben. Zoals je misschien wel weet, zijn je herinneringen namelijk niet betrouwbaar. Zéker niet als je moeder bent van kinderen die nog thuis wonen, omdat je allerlei extra dingen moet onthouden.

Recept in journal als receptenboek

In mijn nieuwe notitieboek staan zowel de recepten die ik vanuit huis heb meegekregen als nieuwe gerechten die ik ergens vandaan heb gehaald of eventueel zelf heb ontwikkeld. Nu ben ik niet zo’n keukenprinses, maar toch flans ik wel eens een pastasausje zelf in elkaar bijvoorbeeld. Als het lekker was handig om te noteren hoe en wat ik heb gedaan.

Extra referenties

Ik ben mijn nieuwe receptenboek niet alleen gestart om recepten in te noteren. Achterin heb ik namelijk verschillende referentiepagina’s gemaakt. Zo heb ik een boodschappenlijstje gemaakt met dingen die we vaak of regelmatig halen in de supermarkt. Ook heb ik een lijst met gezonde snacks en soorten lunches gemaakt. Net als een referentie voor alle maaltijden die we kunnen eten.

Referentiepagina in receptenjournal

Nogmaals: als je het zelf moet bedenken, is dit vaak lastig. Je moet in je geheugen graven om antwoord te geven op de vraag ‘wat ga ik vandaag eten’ (of als het wordt gevraagd, zoals kinderen vaak doen). Door een referentie te hebben, hoef je alleen maar te kijken naar de mogelijkheden en er iets uit te halen waar je zin in hebt. Easy peasy! Het werkt als een tielelier, want ik hoef al enkele weken niet meer te bedenken wat we iedere dag gaan eten én we eten hierdoor ook een stuk gezonden. Twee vliegen in één klap!

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *