12 soorten weekly logs voor je journal

Als je graag een planner wilt verwerken in jouw journal, is er een kans dat je er een overzicht van jouw huidige (en toekomstige) week in verwerkt. Zo kun je namelijk in één oogopslag zien wat de belangrijkste afspraken en taken van die week zijn. Eventueel inclusief die van je gezinsleden. Dit zijn 12 soorten weekly logs die je kunt gebruiken voor in je journal.

Verticale weekly log

Verticale weekly logs

1. Laat ik starten met de weekly logs waar ik de meeste varianten op kon verzinnen op een spread of een pagina, namelijk de verticale. De eerste bestaat uit 3 weekdagen per pagina en dan de 2 weekdagen verdeeld over een verticaal blok. Op deze specifieke spread heb ik er ook andere blokken onder gezet, maar je kunt het ook doortrekken.

Verticale weekly log

2. Je zou ook voor iedere weekdag een kolom kunnen maken. Dit maakt het wel smal, dus heb ik de hele pagina gebruikt. De kolom die over blijft links of rechts kun je gebruiken voor taken of notities.

Verticale weekly log alastair methode

3. Nog een verticaal idee, is de alastair methode. Technisch gezien kan dit ook als horizontaal worden gezien, maar het gaat mij vooral om de weekdagen die verticaal staan. Je plaatst een stip in het vakje van de week en schrijft de afspraak of taak aan de rechterkant.

Verticale weekly log

4. Je zou ook twee spreads voor één week kunnen gebruiken. In dit geval heb ik hiervoor een gevouwen dutch door gebruikt. Zo kan ik – net als in de tweede suggestie – iedere dag een heel vak geven met daarnaast nog taken of notities voor de hele week. Eventueel kun je ook kiezen om de helft van de pagina van de dutch echt weg te knippen en het weekend in twee delen in het laatste vak te zetten zoals het eerste voorbeeld.

Verticale weekly log

5. Het is ook mogelijk om meer vakjes in twee te delen zodat alles weer op één spread past. Het vakje dat over blijft, kun je voor iets anders gebruiken. In het voorbeeld heb ik er ‘to do’ van gemaakt.

Verticale weekly log

6. Dit is nog een voorbeeld van 6 vakjes per spread. Ik heb voor het weekend de kolom niet gesplitst, maar samengevoegd. Deze weekly log heeft ook nog eens een dutch door zodat je de maandelijkse to do’s en tracker bovenaan kunt plaatsen en zichtbaar blijven.

Verticale weekly log

7. Als je minder ruimte nodig hebt voor een weekly log, zou je ook één pagina kunnen gebruiken. In dit voorbeeld heeft iedere weekdag een apart vakje, net als een minikalender en een habit tracker. Voor de afwisseling heb ik voor verschillende dagen kraft papier ingeplakt, maar dat is uiteraard niet verplicht.

Verticale weekly log

8. Als laatste heb je ook nog deze wanneer je net iets meer verticale ruimte nodig hebt, maar in kunt leveren op de horizontale ruimte is dit ook nog een optie. Met weer een extra vakje voor bijvoorbeeld taken zoals in dit voorbeeld.

Horizontale weekly logs

Daarnaast heb je ook horizontale weekly logs. De variaties hierop zijn iets minder.

Horizontale weekly log

9. Als eerste een hele spread waarbij de werkdagen iedere een groot vak krijgen en de weekenddagen ieder een klein vakje. Een beetje hetzelfde idee als bij de verticale, maar dan dus horizontaal.

Horizontale weekly log

10. Heb je liever iedere weekdag apart? Geen probleem: maak 4 vakjes per pagina voor een weekly spread. In mijn voorbeeld heb ik extra dingen zoals een habit trackers, maaltijden en takenlijst ernaast gezet. Hij kan echter ook over de gehele breedte uiteraard.

Horizontale weekly log

11. Wat je in een spread kunt doen, kan ook op één pagina. De extra vakjes rondom heb ik hier weg gelaten, alleen de notities hebben wel een apart vakje gekregen. Om te laten zien dat je ook andere materialen kunt gebruiken als scheiding, heb ik hier smalle washi tape gebruikt.

Horizontale weekly log

12. Als laatste heb ik ook nog een horizontale weekly log waarbij iedere dag van de week een vakje krijgt. Eventueel kan dit met een takenlijst ernaast zoals in het voorbeeld, maar dit is niet verplicht.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *