Koningsdag in je journal: 4 ideeën ter inspiratie

Eind van de maand is het weer zover: de grootste verjaardag van Nederland, namelijk Koningsdag. De één gaat met z’n halve hebben en houwen op de rommelmarkt staan, de ander gaat he-le-maal los op een festival… Om goed voorbereid te zijn op deze nationale feestdag, heb ik wat journalinspiratie voor je. Dit zijn 4 ideeën voor Koningsdag spreads.

Agenda

Maakt jouw woonplaats een feestje van Koningsdag? Of is er in omstreken veel te doen? Noteer het in je journal als een agenda! Natuurlijk mogelijk met meerdere data, maar ook verschillende tijden. Wat is er wanneer te beleven?

Vrijmarkt

Wil je een kleedje op de vrijmarkt? Bereid hem voor door alle data in je journal te schrijven. Wat ga je verkopen en wat gaat dit kosten? Zo kun je straks met je lijstje gemakkelijk inpakken en prijzen. Eventueel kun je het ook gebruiken als kasboek op de dag zelf, om bij te houden wat en voor hoeveel je hebt verkocht.

Als je geen kleedje hebt, maar juist naar de vrijmarkt gaat om te shoppen, kun je de pagina gebruiken om te noteren wat je hebt gescoord. En eventueel hoeveel je hebt bespaard door het tweedehands te kopen.

Herinnering

Koningsdag is een verjaardag en dit is niet compleet zonder een feestje. Misschien wel zo leuk om vastgelegd te worden als herinnering? Tover een pagina of spread om tot een dagboek of scrapbook. Zodat je er later nog op terug kunt kijken.

Thema

Houd jij van Holland? Misschien is een dag in je journal omtoveren tot Koningsdag dan niet genoeg. Maak er een Nederlands feestje van in je maand- of weekindeling.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *