Lente journal inspiratie: 3 voorbeelden, 4 ideeën

De bloemen starten weer met bloeien en de zon komt steeds meer achter de wolken weg: het wordt lente! Hoewel je misschien vooral geneigd bent om in het najaar te journalen, kan dit ook prima in het voorjaar. Neem je journal gewoon mee naar buiten. Is jouw journal al klaar voor de lente? Dit is wat lente journal inspiratie.

Bullet journal spread dierentuin met giraf & schildpad collectie

Lente journal inspiratie: 4 ideeën

Memory journaling

Allereerst een voorbeeld van een spread om je herinneringen vast te leggen. Het ontwerp is misschien niet perse op de lente gericht, maar de kleuren zeker wel. Net als het doel waarvoor je deze papierwaren voor zou kunnen gebruiken, namelijk een dagje naar de dierentuin. Ideaal met dit prachtige weer! En daarna om vast te leggen natuurlijk.

Monthly

Overigens is het ontwerp ook prima geschikt als je nog op zoek bent naar een maandthema. Bovenstaand voorbeeld is prima om te vormen naar een onder andere maandomslag. Eventueel zou je zelfs twee maanden kunnen vullen, want er zijn twee dieren beschikbaar. De papierwaren komen uit mijn eigen Schildpad & Giraf collectie. De items zijn leuk om te combineren, maar ook om apart van elkaar te gebruiken.

Lente journal spread weekly

Weekly

Na de monhtly kan natuurlijk ook een weekly niet ontbreken. In het voorbeeld gebruik ik een andere collectie, namelijk één van Echo Park die niet meer leverbaar is. Echter komt dit merk ieder jaar met een nieuwe lente collectie. Hier zitten altijd dezelfde items in, dus hiermee kun je deze spread gemakkelijk namelijk als je dit zou willen. Ik heb de papierwaren gebruikt om de pagina op te vrolijken. De weekindeling heb ik gewoon gemaakt met een Staedtler fineliner.

Lente journal spread daily

Daily

Als laatste ook nog een voorbeeld van een dagelijkse spread. Ideaal om een prachtige lentedag mee vast te leggen! Het is niet voor niks een lente journal inspiratie overzicht immers. Echter is hij ook prima te gebruiken als bullet journal, hoewel je dan misschien meerdere dagen op één spread hebt staan. De papierwaren zijn afkomstig uit de lentecollectie van Studio Ins & Outs uit 2020 en zijn helaas ook niet meer verkrijgbaar. Ze hebben echter ook ieder jaar een nieuwe serie die je hiermee kunt maken.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *