De drukste tijd van het jaar komt eraan: 15 kerstplanner ideeën om je te ondersteunen

Nog een paar weken en dan is alweer zover: kerst. De mooiste, maar waarschijnlijk ook de drukste tijd van het jaar. Het is daarom handig om deze periode te organiseren met een kerstplanner. Dit zijn 15 ideeën voor kerstplanners in jouw journal.

Kerst cadeauplanner

15 kerstplanner ideeën

Cadeaus

Vier jij kerst met cadeaus? Dan is het praktisch om een cadeauplanner op te nemen in je journal, zeker als je een grote familie of vriendengroep hebt. Zo kun je noteren wat je wilt kopen, voor wie het is, wat de prijs en of je het al in huis hebt. Eventueel ook te gebruiken voor Sinterklaas.

Wensenlijst voor kerst

Als je cadeaus geeft, is de kans groot dat jij ook cadeaus ontvangt. Maak een wensenlijstje om anderen te laten weten wat jij graag zou willen krijgen. Eventueel kan dit ook voor het gehele gezin zoals ik in het voorbeeld heb gedaan.

Kerstplanner recept

Eten

Wil jij deze kerst eens wat anders op tafel zetten of ben je gewoon een recept dat je wilt proberen tegen gekomen? Zet hem in je journal bij je kerstplanners, dan weet je hem eind december terug te vinden.

Kerstplanner kerstmenu

Ga jij voor een uitgebreid kerstdiner? Dan is het handig om te noteren wat je gaat eten. Maak een kerstmenu in je journal zodat je precies weet wat het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert inhoudt. Eventueel is het ook mogelijk om dit op te delen in wie wat mee neemt.

Kerstplanner boodschappen

Als je dan eenmaal hebt besloten wat je wilt gaan eten, kan het handig zijn om een boodschappenlijstje te maken. Eventueel onder te verdelen in verschillende categorieën zoals drinken, snacks en de soorten gerechten. Of wie verantwoordelijk is voor de boodschappen. Zo hoef je dat niet allemaal zelf te houden.

Kerstplanner adventskalender

Aftellen

Rond deze tijd vliegen ze je op de oren: de adventskalender. Een leuke manier om af te tellen tot kerst met een klein cadeautje. Eventueel kun je ook zelf iets verzinnen, zoals een opdracht of andere activiteit om zelf eentje te maken in je journal. Bijvoorbeeld om bewust tijd met elkaar door te brengen in een drukke tijd. Als je wilt dat het een verrassing is, kun je ook iemand anders vragen de vakjes in de vullen. Dit is eentje met 24 dagen, maar 12 dagen zou ook kunnen.

Kerstplanner countdown

Sowieso is het leuk om af te tellen tot kerst. Ook zonder er iets extra’s aan vast te zetten. Een ruimte voor een kerst afteller in je journal is leuk als jij het fijn vindt om te weten hoeveel dagen tot kerst het nog precies is. Ook leuk voor de kinderen als ze ongeduldig zijn.

Kerstplanner planning

Plannen

Zijn jouw kerstdagen helemaal volgepland? Het kan fijn zijn om op papier te zetten wat je wanneer doet. Een kerstplanner dus. Op te delen in de twee kerstdagen, maar ook per dagdeel zoals in het voorbeeld: ochtend, middag en avond. Ook fijn voor de kinderen op de dag zelf, want zo weten ze precies waar ze aan toe zijn.

Kerstplanner bucketlist

Heb jij activiteiten die je wilt doen met kerst? Schrijf het op in een bucketlist! In het voorbeeld is het een pagina met tekeningen, maar het kan natuurlijk ook gewoon een lijst zijn. Vink ze af zodra je één hebt gedaan.

Kerstplanner kerstkaarten

Eén van de meest populaire tijden om post te versturen is kerst. Stuur jij kerstkaarten? Maak een lijstje naar wie je dit jaar allemaal één wilt sturen. Zo kun jij ze gemakkelijk afvinken zodra je de kaartjes hebt geschreven en op de bus hebt gedaan.

Kerstplanner kerstfilms

Vind jij het fijn om een of meerdere kerstfilms te kijken? Maak een lijstje van de selectie en vink ze af zodra je ze hebt gezien. Eventueel ook leuk om gewoon bij te houden hoeveel kerstfilms er worden gekeken in jouw gezin.

Kerstplanner playlist

Hetzelfde geldt voor kerstmuziek. Welk nummer kan er wat jou betreft echt niet ontbreken terwijl jullie aan het eten zijn? Noteer het als reminder. Of schrijf op wat je favorieten van dit jaar zijn.

Kerstplanner brief aan de kerstman

Herinneringen

Kerst is een ideale tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat is er goed gegaan? Wat kon er beter? Wat is je wens voor komend jaar? Schrijf het op in een brief aan de kerstman.

Kerstplanner bingo

Wat ook leuk is, is om een bingo bij te houden in je journal. Zijn er bepaalde activiteiten die altijd worden gedaan of dingen die er altijd besproken worden? Houd bij of dat dit jaar ook zo is door het vakje te kleuren.

Kerstplanner herinneringen

En als laatste is het natuurlijk erg leuk om over je kerst herinneringen te journalen. Zo vers als ze nu in het geheugen staan, zijn ze immers nooit meer. Zo kun je er later op terugkijken. Dit kan met foto’s, maar ook gewoon door te schrijven.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *