5 flipout ideeën voor je journal

Journalen kost tijd. Tijd die je als werkende moeder waarschijnlijk niet altijd hebt, in ieder geval niet voor je gevoel. Daarom is het handig om bepaalde referenties bij de hand te hebben of bepaalde dingen niet keer op keer te hoeven uitschrijven. Een flipout, oftewel een stukje papier in de kaft dat je kunt uitflappen, kan hierbij erg handig zijn. Dit zijn 5 flipout ideeën om jouw journal avontuur een stuk gemakkelijker te maken.

Flipout gridspacing

Flipout inspiratie voor je journal: 5 ideeën

Referenties

Allereerst een handig hulpmiddel om je te helpen bij het opzetten van je indeling(en): een gridspacing flipout. Dit is eigenlijk hetzelfde als de gehele pagina die hieraan gewijd is. Maar in plaats van dat je terug moet gaan naar die pagina, kun je hem gebruiken op iedere pagina als liniaal zonder dat je hem verliest. In het voorbeeld zit hij aan de bovenkant, maar dit kan natuurlijk ook voor de zijkant.

Flipout legenda kleuren

Noteer jij alle verschillende onderdelen in je leven in één indeling? Maak een overzicht met de verschillende onderdelen om aan te geven welke kleur voor welk onderdeel in je leven je gebruikt. Denk aan: werk, privé, kinderen, huishouden, vrije tijd, uitjes enzovoort. Door hem als flapje in je kaft te doen, hoef je niet te onthouden welke kleur voor welk onderdeel je gebruikt. Ook hoef je het niet iedere keer opnieuw te noteren, wat weer tijd scheelt.

Flipout key

Een soortgelijk idee is het noteren van je key als je hier gebruik van maakt. Zeker als je jouw eigen systeem hebt opgebouwd bijvoorbeeld. Een handige referentie als je het even niet meer weet. Tijdens het journalen of wanneer je jouw journal later nog een doorbladerd.

Flipout minikalendertjes year at a glance

Wil je weten op welke dag een bepaalde datum valt? Of ben je je journalopzet voor de maand aan het maken? Een overzicht met mini kalendertjes kan dan handig zijn. Zo heb jij deze altijd bij de hand en hoef je dit niet meer op te zoeken of uit te rekenen.

Wil je het jaaroverzicht met de mini kalendertjes graag gebruiken, maar heb je geen zin of tijd om dit zelf helemaal uit te schrijven? Geen probleem. In het JouwJournal-lidmaatschap staat dit overzicht voor je klaar als printable. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is hem te printen en hem in je journal te plakken.

Flipout herhalende taken

Herhalende dingen

Zijn er bepaalde taken of afspraken die zich iedere maand, week of dag herhalen? Waarschijnlijk heb je geen zin of tijd om deze iedere keer opnieuw te moeten noteren. Logisch. Daarom kan het handig zijn om hier een flipout van te maken. Zo heb je deze taken of afspraken wel bij de hand en kun je ze zelfs afstrepen met potlood als je wilt. Dit zou je ook kunnen doen voor een habit tracker bijvoorbeeld.

Een flipout is dus erg handig als referentie of voor herhalende dingen in je journal. Door hem met een stukje washi tape in je journal te plakken, kun je hem zelfs iedere keer meenemen naar een nieuwe journal.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *