8 ideeën voor je 2024 journalopzet

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd om je journalopzet voor 2024 te maken, om de rust in je hoofd te blijven bewaren. Ik heb dit begin december al gedaan zodat ik je kan inspireren. En zodat ik rust in mijn hoofd heb, want ik liep al een tijdje met de ideeën rond. Dit zijn 8 ideeën voor je 2024 journalopzet.

Cover pagina

Als eerste vind ik het zelf prettig om een ‘kaft’ te maken voor het nieuwe jaar. In mijn geval is het de eerste pagina in mijn notitieboek, omdat ik de jaarlijkse collecties voortaan in een aparte journal zet. Dit omdat ik meerdere notitieboeken per jaar gebruik voor mijn dagelijkse bullet journal en ik geen zin heb om deze collecties iedere keer over te moeten nemen.

Woord van het jaar met doelen

Daarnaast start ik mijn opzet voor het nieuwe jaar met doelen. En die zijn weer gekoppeld aan mijn woord van het jaar, dat overigens het enige is dat ik al heb ingevuld.

Year at a glance

Iets wat ik prettig vind om te hebben, is een overzicht van het gehele jaar in weken met de maanden erbij. Zo weet ik precies welke hoofdzaken er gedurende het jaar plaatsvinden. Vooral op zakelijk gebied, maar ook enkele privé zaken.

101 things in 2024

Naast een paar ‘grote’ doelen, leek het me fijn om ook kleinere doelen op te stellen. Niet alleen per se doelen, maar ook taken die al een tijdje op mijn lijstje staan en ik komend jaar echt een keer wil afronden. Of gewoon leuke dingen om te doen trouwens. Dit is een indeling die ik tegen kwam om hiervoor in te zetten, dus ik ga het proberen.

24 24’s in ’24

Er zijn bepaalde dingen die ik vaak doe. Of die ik vaker zou willen doen. Grotendeels dingen die ik ook meerdere keren doe. Denk aan films kijken, boeken lezen, fotoboeken maken en meer. Ze staan hier nog in potlood, omdat ik niet zeker weet welke ik ga gebruiken. Rechts en nog 7 pagina’s zijn bedoeld om te noteren wat ik daadwerkelijk heb gemaakt.

Mini kalenders

Het kan prettig zijn om de data van een heel jaar in een oogopslag te hebben. Vandaar deze pagina. Hoewel ik deze met een extra reden heb gemaakt, namelijk om mijn menstruatie bij te houden omdat deze onregelmatig is. Mocht je de mini kalenders liever niet zelf maken, heb ik een printable voor je klaarstaan in het JouwJournal-lidmaatschap. Samen met allerlei handige tools.

In het nieuws

Soms leef ik wat in een bubbel. De dagen gaan snel voorbij, de weken ook. Druk met werken, kinderen, huishouden en mezelf. Omdat ik wat meer aandacht voor de wereld om me heen zou willen hebben, wil ik hier het belangrijkste nieuws per maand opschrijven. Zodat ik weet wat er komend jaar zoal gebeurt. Ik hoop uiteraard vooral positieve dingen, maar ook negatieve dingen horen erbij.

Then & now

Als laatste leek het me leuk om vast te leggen wat ik aan het begin van het jaar het leukste vind, maar ook halverwege. Normaal gesproken zou je dit aan het einde doen, maar bij meerdere jaren krijg je dan hetzelfde antwoord op twee verschillende ‘then & now’-pagina’s.

Overigens ben ik nog niet helemaal klaar met de opzet, want ik heb ze nog niet ingevuld. Dit doe ik liever richting het einde van het jaar. Uiteraard kan dit gaandeweg 2024 ook nog aangevuld worden. Voor de opzet heb ik gebruik gemaakt van een Archer & Olive A5 notitieboek &you geel, copper wide PET tape van The Washi Tape Shop, Archer & Olive kraft papier van een B5 neapolitan notepad, een Tombow Dual Brush Pen 990 en Stabilo 68/88 nummer 19.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *