Je eigen agenda maken: hoe doe je dat?

Het nieuwe jaar staat praktisch voor de deur. Tijd voor een nieuwe agenda! Kun jij niet één vinden die bij jou past? Je eigen agenda maken is gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een notitieboek en een pen. Dit is hoe je het doet.

Je eigen agenda maken: zo doe je dat!

Wat heb je nodig?

Een schrift of een notitieboek met minstens 52 spreads als je hem het gehele jaar wilt gebruiken. Handiger is om nog wat extra pagina’s te hebben in verband met eventuele extra’s, zoals notities en jaar- of maandplanners. Verder is een pen benodigd. Mocht je het fijn vinden, is het handig om een potlood en een gum bij de hand te houden om de eerste opzet te maken.

Je eigen agenda maken: voorpagina

DIY agenda maken

De eerste stap is om te bedenken wat je graag in jouw agenda wilt. Denk aan een jaar-, maand- en weekoverzicht. Maar ook eventuele extra notitiepagina’s bijvoorbeeld. In een gedrukte agenda zie je vaak pagina’s voor onder andere persoonlijke gegevens en adressen. Bij het maken van je eigen agenda heb je dit helemaal zelf in de hand.

Je eigen agenda maken: maandoverzicht

Vervolgens is het zaak om het aantal pagina’s dat je overal voor nodig hebt, uit te tellen. Stel: je wilt een jaaroverzicht die verdeeld is over vier pagina’s, een maandplanner die op twee pagina’s staat en een weekplanner die ook over twee pagina’s verdeeld wordt. Dan heb je dus minimaal 132 pagina’s nodig in het schrift of notitieboek dat je uitzoekt voor jouw agenda.

Je eigen agenda maken: weekoverzicht

Het grootste voordeel van je eigen agenda maken is dat je zelf bepaalt welke indeling jouw planner krijgt. Vind je het fijn om horizontaal of juist verticaal te werken? Zoek een vormgeving uit die hierbij past. Op het voorbeeld hierboven zie je een horizontale uitwerking. Alle dagen van de week plus ruimte voor to do’s en notities. De volgende stap is dus bedenken (of opzoeken) hoe je dit wilt hebben.

Je eigen agenda maken: adressen

En dan is het zover: je gaat de opzet van jouw agenda maken. Eerst eventueel met potlood als je dit prettig vindt, anders direct met een pen.

Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *