Op vakantie? Houd een reisdagboek bij!

De zomervakantie is (bijna) aangebroken! Niet alleen een paar weken vrij van school en/of werk, maar ook eventueel op vakantie. Het maakt niet uit waarheen of hoe lang, als je er maar even tussenuit bent. En hoe leuk is het om jouw avonturen te documenteren in een reisdagboek? Gebruik hiervoor een notitieboek zodat je jouw eigen indeling kunt maken. Om je een idee te geven van wat je allemaal in zo’n reisdagboek kunt zetten, heb ik een handig lijstje gemaakt. Fijne vakantie(reis)!

Reisdagboek bijhouden: verslag

Reisdagboek bijhouden: ideeën

  • Het eerste idee hoor je eigenlijk al in de naam: gebruik het notitieboek als dagboek om al jouw avonturen in te schrijven. Dit kan per dag, maar ook per gebeurtenis bijvoorbeeld. Hierdoor heb je alle herinneringen nog voor later!
  • Heb je bonnetjes, tickets e.d. van dingen die je hebt gekocht of waar je heen bent geweest? Plak ze in het notitieboek. Eventueel als ondersteuning van het verhaal, maar het kan ook apart leuk zijn. Mocht je er niet meteen aan te komen, kun je ze ook bewaren in een vakje die je voor een volgende reis kunt hergebruiken.
  • Door bladzijden dicht te vouwen kun je er ook items in kwijt. Zo hoef je alle bonnetjes, tickets e.d. niet (meteen) in de plakken!
Reisdagboek bijhouden: accomodatie
  • De meest memorabele herinneringen leg je vaak vast met een foto. Plak hem in het notitieboek! Als dit onderweg niet lukt omdat je geen mogelijkheid om te printen hebt, kun je ook ruimte over laten op bepaalde pagina’s om dit thuis nog te doen.
  • Niet alleen tijdens jouw vakantie is een notitieboek als reisdagboek handig. Je kunt alle voorbereidingen er namelijk ook in schrijven. Denk aan een inpaklijst of to do’s bijvoorbeeld. Zo heb je alles handig bij elkaar!
  • Ga je op rondreis? Een schema van alle vervoerdata en -middelen kan dan ook erg handig zijn. Net als accomodatie overigens.
Reisdagboek bijhouden: inpaklijst
  • Als je graag goed voorbereid op vakantie gaat, heb je vast onderzoek gedaan naar bezienswaardigheden en dergelijke. Door de adressen, openingstijden en meer in jouw reisdagboek op te schrijven, heb je ze altijd bij de hand!
  • Schrijf op wat je gekocht hebt, eventueel met alle prijzen erbij. Handig om te onthouden wat je hebt gehaald, maar ook om jouw budget bij te houden.
  • Maak een lijstje met opdrachten voor jezelf (of vraag aan anderen om ze te bedenken), zodat je die uit kunt voeren op vakantie.
Reisdagboek bijhouden: vakje
Vond je de informatie uit dit blog interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je las een blog van mij, Anouk

Aangenaam! Ik ben Anouk Hempenius en ik geef journal tips en inspiratie aan werkende moeders met thuiswonende kinderen. Zodat jij straks rust in je hoofd hebt.

Wil jij starten met journalen? Dit kan ik voor je doen:

Meer weten over mij?

Meer tips en inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de mailinglijst!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *